Gå till innehåll

Erasmus+

Elever på Klippans kommuns gymnasieskolor och yrkeshögskoleutbildningar har möjlighet att ansöka om möjligheten att göra utlandspraktik genom Erasmus+. Att åka på utlandspraktik är ett sätt att bli mer självständig, att ta initiativ, träffa nya människor och upptäcka världen.

En utlandspraktik är också en viktig del i gymnasieskolornas internationaliseringsarbete. Europa ska komma lite närmare helt enkelt.

Utlandspraktik för elever i Klippans kommun finansieras helt av Erasmus+.

Är du nyfiken på hur det fungerar? Kika gärna på filmen där elever och Klippans kommuns Erasmus+ koordinator Lena Wrentner berättar mer om utlandspraktik genom Erasmus+.

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom bland annat utbildning. Syftet med programmet är bland annat att bidra till ett mer demokratiskt och resursstarkt Europa genom att öka kvaliteten inom utbildningsområdet.

Klippans kommun har två ackreditering (godkännande) som gäller till och med 2027. Detta gäller för elever och medarbetare på alla gymnasieskolor i Klippans kommun (Tegelbruksskolan, Åbyskolan, Flygteknikcentrum) samt för yrkeshögskoleutbildningar och studieförberedande program.

Elever i årskurs 2 eller 3 på gymnasiet eller som läser på en yrkeshögskoleutbildning i Klippan kan ansöka om att åka på en tre veckors praktik utomlands. I nuläget har vi praktikplatser i Belgien, Skottland samt på Irland och Malta.

Även elever som läser på studieförberedande program kan åka på praktik eller studier genom ett utbyte med en annan skola inom EU.

Du reser oftast tillsammans med lärare och klasskamrater och bor hos en värdfamilj eller på internat.

Är du elev och intresserad av att åka på en utlandspraktik? Kontakta din mentor eller ta kontakt direkt med Klippans kommuns Erasmus+ koordinator Lena Wrentner.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 september 2023