Gå till innehåll

Försäljnings- & serviceprogrammet

På försäljnings- och serviceprogrammet utvecklar du din kunskap om handel och försäljning, marknadsföring och varuhantering.

Hos oss kommer du att öka din kunskap om försäljning och service. Du kommer att få utmana dina förmågor att se saker ur olika perspektiv och att kunna tänka på olika sätt. Du utvecklar dina färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom yrkesområden som försäljning, inköp, varuhantering, service och företagande både på skolan och arbetsplatsförlagt lärande.

Du möts av riktigt bra lärare och en trygg och stimulerande lärmiljö. Vi erbjuder lärarledda resurstider där du får möjlighet att utvecklas i din takt och efter dina mål och drömmar. Du lär känna många elever dels genom att vi arbetar med att äldre elever hjälper yngre (SI), dels för att vi har samläsning med andra program och mellan olika årskurser.

Exempel på vad du kan jobba med efter din utbildning:
Butikssäljare, Inköpare, Kundservice, Redovisningsassistent och Merchandiser.

När du gått denna inriktning kan du i framtiden jobba med t. ex försäljning, inköp och lagerarbetare. Du får även lära dig om hur ekonomin fungerar på företag. Olika sorteras marknadsföring är också en viktig del av utbildningen. Dina praktiska färdigheter får du möjlighet att utveckla under den arbetsplatsförlagda utbildningen (praktiken) som genomförs under alla tre läsåren.

Inriktningen kan direkt leda till fortsatta studier på yrkeshögskola. Vi på Klippans Gymnasieskola erbjuder i vår programfördjupning till exempel entreprenörskap och företagande, redovisning samt hantering av varor och gods.

Tabell över de kurser som ingår i försäljnings- och serviceprogrammet.

Gymnasiegemensamma

Programgemensamma

Försäljning och service

Engelska 5

Entreprenörskap

Branschkunskap inom handel och administration

Historia 1a1

Servicekunskap

Affärsutveckling och ledarskap

Idrott och hälsa 1

Branschkunskap inom
handel och administration

Inköp 1

Matematik 1a

Information och
kommunikation 1

Hantering av varor och gods

Naturkunskap 1a1


Entreprenörskap

Religionskunskap 1


Information och kommunikation

Samhällskunskap 1a1


Personlig försäljning 1 och 2

Svenska 1


ServicekunskapPraktisk marknadsföring 1 och 2Redovisning

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 mars 2023