Gå till innehåll

Skolskjuts

Här finns information om skolskjuts för elever i grund- och gymnasieskola i Klippans kommun. Gymnasieelever får en ungdomsbiljett av kommunen och behöver inte ansöka om skolskjuts.

Klippans kommun har skyldighet att anordna kostnadsfri skolskjuts till och från den skola som eleven hänvisats till. Om eleven väljer skola inom annat upptagningsområde i kommunen, kommunal skola i annan kommun eller en friskola har eleven normalt sett inte rätt till skolskjuts.

Här finner du en karta över samtliga skolskjutslinjer och hållplatser i kommunen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkbokförda ungdomar i gymnasieåldern 16–19 år får ungdomsbiljett av Klippans kommun. Med ungdomsbiljetten kan du resa dygnet runt och året runt i hela Skåne med Skånetrafikens bussar och tåg.

Ungdomsbiljetten gäller så länge du är folkbokförd i Klippans kommun och laddas automatiskt varje månad. Din ungdomsbiljett gäller för hela året fram tills den 1:e augusti det året du fyller 19 år.

Du behöver inte ansöka om ungdomsbiljetten.Uppgifter om vilka ungdomar som är berättigade till ungdomsbiljetten hämtas från Skatteverket.

Ungdomsbiljetten laddas på ett kort och skickas hem till din folkbokföringsadress. Kortet ska du behålla under hela behörighetstiden då det automatiskt laddas en ny biljett på det varje månad.

Om du är i gymnasieåldern men inte går på gymnasiet och inte tidigare haft ett skolkort kommer kortet med ungdomsbiljetten att skickas till din folkbokföringsadress.

Ungdomsbiljetten kommer laddas på ditt befintliga skolkort och gäller så länge du är gymnasieelev. Du ska därför behålla kortet du har idag.

Du som ska börja gymnasiet får ditt kort med ungdomsbiljetter i början på augusti.

Om kortet har tappats, stulits, beslagtagits eller blivit förstört kan du köpa ett ersättningskort. Detta kostar 150 kronor. Du kan ansöka om max två ersättningskort per år.
Om du ansöker om ett ersättningskort spärras det gamla kortet.

Välkommen att kontakta Klippans kommuns kundtjänst på telefon 0435–280 00 eller kundtjanst@klippan.se.

Huvudregeln gällande skolskjutsar vid dåligt väder är att om vi inte har informerat på hemsidan eller i lokalradion att skolbussarna är inställda så går de som vanligt. Klippans kommun har ingen policy motsvarande 30-minutersregeln (har inte bussen kommit inom 30 minuter kan barnet gå hem igen).

Text

Sidinformation

Senast uppdaterad:
7 februari 2024