Gå till innehåll

Särskild prövning till vuxenutbildning

Om du behöver höja ett betyg eller få betyg i en kurs du inte läst tidigare kan du göra en prövning. Det innebär att du läser in kursen helt på egen hand utan undervisning.

Prövningen består oftast av 1-2 skriftliga prov och ett muntligt. Ibland kan en fördjupningsuppgift ingå. Efter godkänd prövning får du ett betyg i kursen. Betyget skickas sedan till ansvarig administratör som registrerar betyget. Betyget rapporteras till Universitets- och högskolerådet (UHR).

Vuxenutbildningen Klippan erbjuder prövning i de kurser vi ger, vid fyra prövningsperioder per år.

Aktuell prövningsperiod

Sista anmälnings- och betalningsdag har passerat. Vi återkommer när den är öppen för ansökan igen.

Anmäl dig för särskild prövning till expeditionen hos vuxenutbildningen i Klippan senast sista anmälningsdag 2022-09-16.
Adress: Storgatan 9 i Klippan.

I samband med din anmälan betalar du avgiften. Avgiften för särskild prövning är 500 kronor per kurs och prövningstillfälle. Du har inte rätt till studiestöd från CSN för prövning och du får inte pengar tillbaka för inbetald avgift.
Vi tar endast emot kortbetalning.

Efter att du gjort din anmälan och betalat prövningsavgiften får du den prövningsansvariga lärarens mejladress. Du kontaktar prövningsläraren per mejl och bokar in ett möte för att göra upp en tidsplan över prövningen.

Prövningen ska påbörjas och genomföras inom prövningsperioden med undantag av de kurser som kräver praktik eller liknande. Om du inte gör prövningen inom den tiden, måste du ansöka igen och betala för en ny prövning. Hos prövningsläraren får du även svar på frågor angående kurs, upplägg och studielitteratur.

Innan du börjar prövningsarbetet ska du uppvisa legitimation.

Du kan göra prövning i de kurser som anordnas av Klippans kommun.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 september 2022