Flygteknikcenter

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 

Besöksadress:
Flygteknikcenter Ljungbyhed
Drottningvägen 5
264 51 Ljungbyhed
Telefon: 0435-44 56 91

Anmäla frånvaro:
Sjukanmälan för alla klasser görs på 0734-39 80 39

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Här utbildas morgondagens flygtekniker
Flygteknikcenter Ljungbyhed är en godkänd skola enligt EASA part147. Det betyder att utbildningen bedrivs enligt ett gemensamt europeiskt regelverk och garanterar en hög standard på utbildningen. Endast ett fåtal skolor är godkända enligt detta regelverk.

Vi utbildar mekaniker och tekniker för både jet- och kolvmotordrivna flygplan.
Vi bedriver även utbildning på yrkeshögskola, och har även möjlighet att examinera de elever som väljer att läsa i egen regi, samt att genomföra utbildningar åt externa kunder som olika flygföretag, vilka många gånger har svårt att genomföra utbildning i egen regi.  

Bakgrund
Redan under mitten av 1980-talet diskuterades möjligheten att starta en flygteknisk utbildning i Klippan/Ljungbyhed men utbildningen startade först hösten 1999. Den utbildning som då startade var för flygmekaniker kategori A.

I slutet av 2006 togs ett beslut att söka ett eget *EASA Part-147 tillstånd, vilket var en förutsättning för att utvecklas mot den nya målsättningen att utbilda flygtekniker B1.1 (jet) och B1.2 (kolvmotorflygplan). Allt för att kunna tillgodose branschens behov och önskemål av personal.

Vad står EASA för?
EASA är en förkortning för European Aviation Safety Agency somlänk till annan webbplats är en gemensam Europeisk myndighet som är ansvarig för den civila luftfarten och för flygutbildningar. Tillsynsmyndighet i Sverige för civil luftfart och flygutbildning är Transportstyrelsen (Luftfartsavdelningen).


Läsårstider