Elevboende

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst




Skolan har flera byggnader på området för boende, med gemensamt kök, allrum och tvätt. Det finns boenden med från 9 till 36 platser. Boendena har både enkelrum och dubbelrum med storlek 10 - 15 m2. Vissa rum har egen toalett och dusch, medan andra har gemensamt i huset. Rummen är möblerade med en grundutrustning bestående av säng, skrivbord, stol samt klädförvaring. Många väljer att komplettera med egna möbler. Ett företag på området levererar internetanslutning till boendena mot en rimlig avgift. Sammanhållningen på boendena är stor och kan ge dig vänner för livet. På internatet blandas elever från olika årskurser. En stor fördel med internat är att man kan hjälpas åt att plugga.

Maten på skolan
Lunchen är kostnadsfri för elever på gymnasieskolan, och serveras på restaurangen på Ljungbygården i närheten av skolan. Maten är mycket uppskattad och specialkost kan erbjudas. Skolan har en cafeteria som erbjuder kalla och varma drycker, samt tilltugg. Många lagar själva sin frukost och middag på boendena.

Sport och fritid
Området har goda förutsättningar för en trevlig fritid och en rad sportalternativ med många typer av lokaler och stora ytor. Skolan har flera tider bokade i idrottshallarna och gymmet. I närheten finns möjlighet att utöva många intressen. Ljungbyheds golfklubb, flygklubb och en rad sporter finns i Ljungbyhed. Naturen i trakten erbjuder en rad alternativ för en aktiv fritid, till exempel fiske och paddling vid Rönneå, eller cykling och vandring vid Söderåsen. Har du något eget intresse? Kanske fler vill ”haka” på!

Boendekostnad och bidrag
Att bo på internatet kostar mellan 1900 - 3350 kronor per månad för ett rum. Inackorderingsbidrag lämnas av hemkommunen och utgör cirka 1400 kronor per månad. Du måste ansöka om stöd för inackordering varje nytt läsår. Om du väljer att pendla tillhandahåller hemkommunen i de flesta fall ett lämpligt pendlingskort för kollektivtrafiken

Relaterad information

Så tar du dig till och från Ljungbyhed:

Med buss och tåg
Närliggande järnvägsstationstation finns i Klippan, om du kommer från väster, norr och öster. I Stehag om du kommer från söder. Vid stationerna finns anslutningsbuss 518 till Ljungbyhed.

Med bil
Kommer du söderifrån, till exempel från Malmö, Lund eller Ystad, kör du väg 108 förbi Kävlinge, Marieholm och Röstånga mot Ljungbyhed. Du kan även köra väg 13 via Eslöv och passera Stockamöllan, Billinge och Röstånga mot Ljungbyhed.

Kommer du norrifrån; kör mot Klippan på väg 13, från Ängelholm, vid Klippan - kör söderut mot Ljungbyhed.

Ifrån väster; kör mot Klippan på väg 21, ifrån till exempel Helsingborg och Åstorp, vid Klippan sväng söderut mot Ljungbyhed.

Ifrån Öster; anslut från väg 21 till väg 108 vid Perstorp och kör söderut om du kommer från Hässleholm eller Kristianstad.

Med flyg
Närmsta flygplats är Ängelholm/Helsingborg som trafikeras av flera bolag. Anslutningsbuss till Ängelholm finns på flygplatsen. I Ängelholm byter du till buss mot Klippan och i Klippan byte till buss mot Ljungbyhed.