Aktuellt på Ljungbyhedsskolan

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Aktuellt på Ljungbyhedsskolan


Välkommen tillbaka till förskola, skola och fritids!

Hoppas att du/ni nu kommer att få en riktigt fin och välbehövligt sommarlov med massor av sol och lata dagar tillsammans med ditt/dina barn.

Vi alla är fortfarande påverkade av coronapandemin och hjälps åt på olika sätt för att minska smittspridningen. Vi följer utvecklingen noga och jag har lagt den sist inkomna informationen på Skolportalen idag.

Skolan startar den 16 augusti igen kl. 8.00-11.00 är första dagen och bussarna går hem kl. 11.15

Vänligen

Chanette Bellander

Rektor

 

 

 

Vecka 22

Åk 4 fick ta emot sitt pris och hänga med Civilförsvaret. De fick smaka på krabbelurer och varm choklad, lekar och lära sig massa spännande saker om hur man klarar en kris.

 

 

Vecka 19

 

Vårvandring för F-5: Tisdag 11/5

Vandringen kommer att utgå från Nackarpsdalen i Röstånga. Eleverna åker i buss från skolan. Eleverna börjar som vanligt kl 8.00. Hela F-5 slutar kl 13.40 denna dagen.

Vårvandring för 6-9: Onsdag 12/5

Vårvandring eleverna börjar som vanligt kl 8.00 och slutar vanlig tid kl 15.15-15.20. Elever ska åka till Till Grindhus och sedan bli hämtade i SkäralidRekommendation till högstadier och gymnasieskolor i Skåne

För den som varit på resa utomlands gäller att man ska stanna hemma från arbete, skola, förskola och undvika att träffa andra människor än den egna familjen under 7 dagar efter inresa till Sverige. Man skall efter utlandsresa också prov ta sig direkt efter ankomst till Sverige och efter 5 dagar. Barn under 6 år undantas från provtagning i denna situation.

Rekommendationerna kan komma att ändras beroende på vidare utveckling av smittspridningen.

Vänligen Chanette Bellander, rektorVecka 18 Hälsovecka

Hälsovecka är ett återkommande tema varje termin för F-6. Syftet med veckan är att eleverna får genomföra hälsofrämjande aktiviteter såsom: badminton, minigolf i idrottshallen, rörelsebingo, brännboll, tipsrundor mm. Veckan avslutas på fredagen med Rynkebyloppet.

Fokus på nyttig mat och vikten av regelbundna måltider. Ett par mornar serveras det en härlig frukostbuffé där eleverna får äta nyttig mat från kostcirkelns alla delar.

 


Vecka 17

ÅK 5 fick komma till Uppåkra måndagen 26 april, detta är ett projekt som är sponsrat av Sparbanken. . Uppåkra grundades någon gång under 100-talet f.Kr., och övergavs cirka tusen år senare. Det innebär att de som levde i Uppåkra på olika sätt berördes av de stora händelser som skapade det moderna Europa. Romarriket hade sin storhetstid och nedgång. Religioner som kristendom och islam uppkom och länder som Frankrike och England började formas. Vid samma tid gav sig vikingarna ut på sina långa resor

.


Vecka 9

Vecka 9: En härlig utedag för klass 1 i strålande solsken. Målet var vindskyddet vid slingan där vi fikade. Sen blev det tipsrunda med repetition i ämnena NO, SO och Svenska. Check på det och frågorna besvarades med bravur.

 

Vecka 7

Åk 4 har idag varit ute och njutit av snön som sakta börjar tina bort. Dagen har bestått av promenad, pulka åkning och tillagning av samiskt tunnbröd