Aktuellt på Ljungbyhedsskolan

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Aktuellt på Ljungbyhedsskolan

Välkommen till Ljungbyhedsskolans dag


 

 

 

NU börjar det så smått att dra i hop sig igen och vi kör igång verksamheten efter en lång och välbehövlig ledighet. Vi hoppas ni haft ett riktigt skönt och avkopplande lov så ni är redo för nya utmaningar och lärdomar. Det finns i dagsläget inga rekommendationer/anvisningar från smittskydd att vidta "utökade åtgärder" kopplat till smittoläget. Skolan startar därmed som vanligt den 11 januari kl. 8.00

Precis som innan helgerna så är det dock EXTREMT viktigt att vi gör de anpassningar i verksamheten som vi kan och att vi alla tänker på både avstånd, hygien och betonar att man stannar HEMMA om man visar minsta symptom på sjukdom. Vi kommer inte ta in andra personer än vår personal till vår skola, dvs vi kommer inte att släppa in vårdnadshavare eller andra besökare.

Om ni undrar över något så är det bara att höra av sig, via mail eller telefon.

chanette.bellander@klippan .se, 0435-28420

Skulle läget snabbt förändras/förvärras så kan vi dock komma att behöva fatta nya beslut med mycket kort varsel.

Mvh Chanette Bellander


Detta gäller från 22 november

Både vaccinerade och ovaccinerade bör testa sig vid symtom

Som tidigare uppmanas alla att vara uppmärksamma på symtom och stanna hemma men från 22 november rekommenderas även vaccinerade att testa sig för covid-19 när de får symtom. Följande rekommendationer kommer därmed att gälla:

  • Var uppmärksam på nytillkomna symtom som halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla.
  • Stanna hemma om du får dessa eller andra symtom på luftvägsinfektion.
  • Testa dig för covid-19 om du får symtom. Det gäller både dig som är ovaccinerad och dig som är vaccinerad. Barn som ännu inte börjat förskoleklass och de som haft konstaterad covid-19 senaste halvåret behöver inte testa sig. På 1177.se finns information om hur testningen går till där du bor.
  • Genom att stanna hemma när du får symtom minskar du spridningen av covid-19 och andra infektioner som influensa och RS-virus.
  • Även om du får ett negativt testsvar för covid-19 bör du fortsätta stanna hemma från arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter när du får symtom på luftvägsinfektion. Det minskar spridningen av andra infektioner.
  • Ring telefonnummer 1177 om du behöver hjälp med att bedöma dina symtom eller råd om var du kan söka vård. Det gäller särskilt personer i riskgrupp som kan behöva behandling även för andra sjukdomar än covid-19, som till exempel influensa.

 


Information från Region Skåne

Vägledning kring hantering av vaccination mot covid-19 till personer födda 2006-2009*
Detta dokument är en vägledning kring hur ett lokalt samarbete mellan Region Skåne och
kommun bör organiseras avseende hantering av vaccination mot covid-19 till personer födda
2006-2009*. Vägledningen är inte tvingande. Respektive organisation bestämmer
självständigt om, och i så fall hur, ett eventuellt lokalt samarbete ska organiseras.
* Denna vägledning avser vaccination mot covid-19 till personer födda 2006-2009. Vid
vaccinationstillfället gäller att personen måste ha fyllt 12 år. Vaccination erbjuds på en skola i
den kommun som personen har sin skolgång.


Bakgrund
Folkhälsomyndigheten beslutade den 16 september att även 12 till 15-åringar ska erbjudas
vaccin mot covid-19. Barn har mycket låg men inte obefintlig risk att drabbas av svår covid-19
och myndighetens bedömning är att vinsterna med vaccination överväger för barnens del.
Enligt Folkhälsomyndigheten bör arbetet ske i nära samarbete med skolorna och elevhälsan
eftersom det är ett effektivt sätt att nå alla barn oavsett socioekonomisk bakgrund.

Alla som är födda 2006-2009 kommer att på måndag 04/10 få med sig en samtyckesblankett från sin klassmentor och som måste skrivas på av båda vårdnadshavare, och därefter återlämnas senast den 8/10 till sin klasslärare igen. 

Chanette Bellander


Information om Fritids: Vill bara påminna om att den 12-13/8 är fritids stängt då personalen är på utbildning.


Välkommen tillbaka till förskola, skola och fritids!

Hoppas att du/ni nu kommer att få en riktigt fin och välbehövligt sommarlov med massor av sol och lata dagar tillsammans med ditt/dina barn.

Vi alla är fortfarande påverkade av coronapandemin och hjälps åt på olika sätt för att minska smittspridningen. Vi följer utvecklingen noga och jag har lagt den sist inkomna informationen på Skolportalen idag.

Skolan startar den 16 augusti igen kl. 8.00-11.00 är första dagen och bussarna går hem kl. 11.15

Vänligen

Chanette Bellander

Rektor

 

Vecka 32

Årets HLR utbildning

 

 

Vecka 22

Åk 4 fick ta emot sitt pris och hänga med Civilförsvaret. De fick smaka på krabbelurer och varm choklad, lekar och lära sig massa spännande saker om hur man klarar en kris.

 

 

Vecka 19

 

Vårvandring för F-5: Tisdag 11/5

Vandringen kommer att utgå från Nackarpsdalen i Röstånga. Eleverna åker i buss från skolan. Eleverna börjar som vanligt kl 8.00. Hela F-5 slutar kl 13.40 denna dagen.

Vårvandring för 6-9: Onsdag 12/5

Vårvandring eleverna börjar som vanligt kl 8.00 och slutar vanlig tid kl 15.15-15.20. Elever ska åka till Till Grindhus och sedan bli hämtade i SkäralidRekommendation till högstadier och gymnasieskolor i Skåne

För den som varit på resa utomlands gäller att man ska stanna hemma från arbete, skola, förskola och undvika att träffa andra människor än den egna familjen under 7 dagar efter inresa till Sverige. Man skall efter utlandsresa också prov ta sig direkt efter ankomst till Sverige och efter 5 dagar. Barn under 6 år undantas från provtagning i denna situation.

Rekommendationerna kan komma att ändras beroende på vidare utveckling av smittspridningen.

Vänligen Chanette Bellander, rektorVecka 18 Hälsovecka

Hälsovecka är ett återkommande tema varje termin för F-6. Syftet med veckan är att eleverna får genomföra hälsofrämjande aktiviteter såsom: badminton, minigolf i idrottshallen, rörelsebingo, brännboll, tipsrundor mm. Veckan avslutas på fredagen med Rynkebyloppet.

Fokus på nyttig mat och vikten av regelbundna måltider. Ett par mornar serveras det en härlig frukostbuffé där eleverna får äta nyttig mat från kostcirkelns alla delar.

 


Vecka 17

ÅK 5 fick komma till Uppåkra måndagen 26 april, detta är ett projekt som är sponsrat av Sparbanken. . Uppåkra grundades någon gång under 100-talet f.Kr., och övergavs cirka tusen år senare. Det innebär att de som levde i Uppåkra på olika sätt berördes av de stora händelser som skapade det moderna Europa. Romarriket hade sin storhetstid och nedgång. Religioner som kristendom och islam uppkom och länder som Frankrike och England började formas. Vid samma tid gav sig vikingarna ut på sina långa resor

.


Vecka 9

Vecka 9: En härlig utedag för klass 1 i strålande solsken. Målet var vindskyddet vid slingan där vi fikade. Sen blev det tipsrunda med repetition i ämnena NO, SO och Svenska. Check på det och frågorna besvarades med bravur.

 

Vecka 7

Åk 4 har idag varit ute och njutit av snön som sakta börjar tina bort. Dagen har bestått av promenad, pulka åkning och tillagning av samiskt tunnbröd