Arkiv

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
I arkivet finner du material som tidigare funnits under aktuellt-fliken. Det kan både vara information och elevmaterial samt foton från olika evenemang.


Bun-stipendiet
Barn- och utbildningsnämnden har tilldelat Ljungbyhedsskolan BUN-stipendiet för att " - de ska få en möjlighet att bygga vidare och utveckla skolan." Detta utifrån personalens gedigna arbetet för att få igång och upprätthålla verksamheten när en tredjedel av skolan brann ner precis innan verksamheten skulle starta efter sommarlovet.

Skolinspektionen
Den 29-30 november hade Ljungbyhedsskolan besök av Skolinspektionen. Inspektörerna intervjuade elever från de olika stadierna, elevrådet, personal och rektor. Protokollet från granskningen kommer delges Barn- och utbildningsnämnden och sedan kommer det ett beslut från Skolinspektionen.

 

Skolstarten på Ljungbyhedsskolan
Onsdagen 16 augusti hälsas eleverna i årskurs ett och årskurs 9 välkomna till Ljungbyhedsskolan med början klockan 8.10. Det serveras ingen skollunch och skoldagen slutar 10.45. Skolskjutsarna kör därefter hem klockan 11.00.

Förskoleklassbarnen hälsas välkomna till vår tillfälliga lokal Holken på Kungsgatan i Ljungbyhed uppe vid biblioteket. Eleverna i förskoleklass börjar kl. 8.10 och slutar 10.30. De förskoleklassbarn som åker skolskjuts kommer att hämtas och lämnas av personal vid busshållplatsen.

Eleverna i årskurs 1 - 5 kommer att ha sina klassrum i mellanstadiedelen.

Årskurs 7-9 är som vanligt i högstadiedelen av skolan. Där kommer också årskurs 6 att ha sina hemklassrum i en del av högstadiebyggnaden. Personal kommer att visa eleverna tillrätta.

Sedan hälsas samtliga elever och vårdnadshavare välkomna till mingel på Ljungbyhedsskolan kl. 17.00 - 18.30.


Vårvandring 28/5 2014

Årets Gastronomiska Rektor 2014
Marie Berlin rektor på Ljungbyhedsskolan vann titeln Årets Gastronomiska Rektor när White Guide Junior gick av stapeln på Norra Latin i Stockholm 31 mars. Det innebär att Marie Berlin är den rektor i Sverige som tydligast bidrar till att satsa på skolmåltiderna i skolan.

Motivering:
”För en innovationsvilja, envishet och ett mod som vi hoppas ska smitta av sig på rektorskollegor runt om i matlandet Sverige.”

Juryn för White Guide Junior har besökt drygt 300 förskolor och skolor i jakten på Sveriges bästa skolmåltider 2014. Juryn har bedömt smak, näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.
White Guide Junior ges ut i samarbete med White Guide

Foto: Mattias Hellström


Amerikansk professor berömde våra elever
Fysikprofessor Jean Mielczarek, Georg Masonuniversitet Virginia, besökte 6A.
Jean föreläste om sina upptäckter bland spännande djur som komodo-varaner, glasgrodor och geckoödlor. Jean var imponerad av elevernas kunskaper i det engelska språket och deras förmåga till att föra vetenskapliga diskussioner.

Skolinspektion F-6
Skolinspektionen har genomfört tillsyn i Ljungbyhedsskolan för att granska att skolan följer de lagar och regler och den läroplan som finns för verksamheten. Inför tillsynen har alla vårdnadshavare till elever i skolan, elever i utvalda årskurser och skolans lärare fått besvara en enkät. Därefter har Skolinspektionen granskat skolans resultat och annan information om skolan. Två inspektörer besökte Ljungbyhedsskolans skolenhet med förskoleklass och årskurs 1-6 den 27-28 november 2013 och intervjuade då elever, lärare och rektorn. Granskningen och beslut finns i bifogad fil här.PDF (pdf, 467.1 kB)

Skolinspektionen
Skolinspektionen har genomfört tillsyn i Ljungbyhedskolan för att granska att skolan följer de lagar, regler och läroplan som finns för verksamheten. Denna information avser skolenheten för årskurserna 7 till 9. Inför tillsynen har alla vårdnadshavare till elever i skolan, elever i utvalda årskurser och skolans lärare fått besvara en enkät. Därefter har Skolinspektionen granskat skolans resultat och annan information om skolan. Två inspektörer besökte skolan den 19 och 20 november och intervjuade då elever, lärare, elevhälsan och rektorn. Hela dokumentet från Skolinspektionen finner du här.PDF (pdf, 467 kB)

Årets vinnare i kategori skollunch på "Älska mat-mässan 25/10 2013
Stort grattis till Birgitta och Britt som tog första platsen i sin tävling. Pris: pokal, medaljer och 15 000 kronor i prispengar.


Skåne smakriket - skolkökstävling
Ljungbyhedsskolans kök är ett av fyra skolrestauranger som gått till final i tävlingen om vem som erbjuder Skånes bästa skolköksupplevelse.


Pepparkakshus

Demokratipengar
Under våren 2013 inhandlades det fyra gummikanoter för de demokratipengarna eleverna förhandlade sig till i dialogen mellan de andra skolorna i kommunen och skolchefen Jan-Eric Assarsson.

Kanoterna kan användas både på utflykter och i undervisningen. Bilderna är tagna 5/9 vid Rönneå och i samband studieverkstaden.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.


Skolstarten 4-6, ht 13
4-6 laget startade upp höstterminen med en cykelutflykt till Skäralid. Dagen bjöd på lekar, barkbåtstillverkning, brännboll, tipsrunda, korvgrillning och en fin gemenskap.

Elever och Freestyle Phanatix

Måndagen den 10/12 gav våra elever och Freestyle Phanatix en dansuppvisning som var något alldeles extra. Se klipp nedan.

Tutankhamun år 7 - 7/11 2012

Den 7/11 åkte alla sjundeklassare på Ljungbyhedsskolan till Malmö för att besöka utställningen "Tutankhamun — Graven och skatterna". Här kom eleverna riktigt nära föremålen och fick en unik chans att uppleva gravkammaren precis så som den såg ut när Howard Carter för första gången såg den 1922.

Grav- och skattkamrarna kan inte ses på det här sättet någon annanstans i världen — inte ens i Egypten där Tutankhamuns skatter nu visas i glasmontrar på Egyptiska museet i Kairo. Känslan av gravens ursprungliga utseende kan bara upplevas på denna utställning: virtuell arkeologi gör att världar som inte längre existerar i sin helhet blir tillgängliga igen.

Surfplatte-projekt

Under v. 45-47 genomförs ett projekt i klass 8b där elevernas undervisning bygger på en interaktiv lärobok som finns tillgänglig för eleverna i surfplattorna.

Projektet är ett ämnesintegrerat arbete där bland annat so, no, svenska, engelska, idrott, hemkunskap och musik samarbetar.

Radio Kristianstad har varit på Ljungbyhedsskolan och gjort ett reportage där projektet beskrivs av fyra elever i 8b och IKT-pedagogen Jonas Abrahamsson.

Klicka här för att lyssna på reportaget.

KM (kommunmästerskap) i friidrott - ht 2012

Guldlaget år 7

Niorna

Nior på prispallen

Sjuorna på prispallen

Klasskamp år 4 2011/2012

REPORTAGE FRÅN KONSTNÄRSDAGEN SOM GENOMFÖRDES UNDER VÅRTERMINEN 2012 I ÅR 9

BILD

KLASS 9

Vi har arbetat med ett konstnärsprojekt där eleverna har forskat kring egenvald konstnär. Här var spridningen stor allt ifrån de kända Monet, Leonardo Da Vinci till Graffiti och keramiker samt illustratörer och serietecknare. Eleverna visar en stor talang och ett stort intresse kring att vilja lära sig om konst. Titta och njut på all konst som bjuds på.

Det har också gjorts masker, keramikfigurer, målningar, tryck, skisser samt har det byggts Turning Torso i frigolit.  

Bildspellänk till annan webbplats år 9

KLASS 8

Under vårterminen har vi jobbat med kommunikationsbilder och analyser. Alla eleverna skulle förmedla ett budskap och berätta det i enbart bilder. De fick inte använda någon text utan skulle försöka få fram sitt budskap till exempel genom olika symboler och skapa egna bilder utifrån egenvald teknik samt egna erfarenheter. Därefter fick de analysera varandras bilder där de fick utgå från vissa frågeställningar. Det var många goda och lärorika diskussioner bland eleverna.

 
Vi har också arbetat med Parafraser. Alla elever fick välja en välkänd målning och måla av den. Sedan skulle de göra en omskrivning av sin målning genom att lägga till olika detaljer eller byta ut delar från originalbilden så bilden förändrades. De fick använda valfri/valfria teknik/tekniker.

Bildspellänk till annan webbplats år 8

KLASS 7

Under vårterminen har vi arbetat med färglära. Eleverna har blandat och provat fram många olika färgskalor. De har gjort färgcirklar, blandat olika nyanser och målat olika geometriska figurer samt målat mosaikbilder och "tokiga porträtt". Vi har också jobbat med valörövningar, gråskalan. De fick skissa valfria bilder och använda sig av blyerts samt stompfer.

Bildspellänk till annan webbplats år 7

Årskurserna 7-9:s årliga vårvandring - 16 maj 2012

På Ljungbyhedsskolan har vi alltid som tradition att göra en VÅRVANDRING varje år med åk 7-9 eleverna. Då får eleverna uppleva några av våra fantastiska smultronställen i vår hembygd. Årets vandring blev en del av Skåneleden, nämligen från Grindhus, via Liagården och vidare till Kopparhatten för att slutligen nå målet i Skäralid där nygrillad korv och dricka väntade på oss. Vid Skäralidsdammen kunde man sedan fortsätta njuta av den fantastiska naturen. Den som hade en bit bulle kvar kunde locka till sig de små duniga ankungarna.

Foto och text: Marianne Witlock Mathiason

Vårvandringen 2012
En film av Jonas Abrahamsson

En film  om dissektion - maj 2012
Gjord av no-grupp 7:1 på Ljungbyhedsskolan.
Lärare Marianne Witlock Mathiason

No-film

9c:s so-film om andra världskriget - mars 2012.
So-filmlänk till annan webbplats