Rektorernas månadsbrev

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Varje månad skriver rektorerna ett månadsbrev tillägnad alla elever, vårdnadshavare och medarbetare.

Rektorernas april-brev

Två månader kvar…

av vårterminen och än har vi mycket skolarbete kvar att göra och annat trevligt att se fram emot; digital skolkonsert, vårvandring F-9, hälsovecka F-6, studiebesök för några klasser och lite lovdagar mm.

Covid -19

Sedan tisdag i v 14 är högstadiet tillbaka på heltid i skolan och äntligen är alla våra elever på plats. Vi har relativt låg smittspridning på vår skola och nu håller vi tummarna att detta håller i sig resten av terminen. Vi måste också fortsätta följa allmänna bestämmelser och riktlinjer som vi får både från centralt håll och från vår huvudman i kommunen. Vi förhåller oss helt och hållet till dessa men försöker samtidigt att vara så förutseende som möjligt för att i förväg vara beredda på olika scenario som möjligen kan drabba oss.

Nationella prov

Åk 3 är helt färdiga med nationella proven och eleverna har varit oerhört flitiga och uthålliga, stort beröm! Åk 6 och 9 gör ersättningsprov i stället för nationella prov och de har några prov kvar.

F-klassen

Vi har många elever i f-klassen och de är trångbodda ute på Snödroppen. Därför har vi valt att dela eleverna i två grupper (på ett liknande sätt som vi gjorde i början av vårterminen). Den största gruppen fortsätter på Snödroppen tillsammans med Ing-Marie och Adam, och den mindre gruppen kommer vara ute i Paviljongen tillsammans med Malin som får stöd av Max, Alexandra och Robert från fritids.

Personal

Vi har fått en ny SYV för vårterminen på 25 %. Han heter Peter Ingelsson och kommer att vara hos oss på tisdagar. Vi hälsar honom varmt välkommen till oss.

Aktuellt i kalendern

16/4 studiedag – Eleverna lediga

30/4 Valborgsmässoafton – Lovdag

Avslutningsvis

I förra veckan hade åk 1–6 ett digitalt författarbesök av Mårten Melin från Lund. Han har skrivit ett 100-tal böcker och är mest känd för serien: Spöksystrar. I nuläget är korridorerna överfulla med vinterkläder som inte används. Trots rådande läge att vuxna inte får komma in på skolan ber vi er att på något sätt hjälpa era barn att få hem sina vinterkläder!

Chanette & Mari


Varje månad skriver rektorerna ett månadsbrev tillägnad alla elever, vårdnadshavare och medarbetare.

Rektorernas mars-brev

Vi går mot ljusare tider…

Dagarna flyger iväg och vi är redan inne i mars månad. Februari bjöd på både vinter- och vårsol, tyvärr fick vi inte glädje av snön under februarilovet, men förhoppningsvis fick eleverna ett skönt lov trots allt! Det som märks tydligt nu är att morgnarna och dagarna blir ljusare och vi börjar nog alla lite vårkänslor.

I stort sett har alla utvecklingssamtalen blivit genomförda och det har fungerat bra med tekniken dvs. att ha dem digitalt. Det senaste året har digitaliseringen fått sättas på prov då i princip alla möten har skett digitalt. Sedan terminsstarten i januari har delar av undervisningen för åk 7–9 också skett digitalt i och med distansundervisningen. Tyvärr blir det inga trevliga elev- och föräldraträffar som brukar ske under våren. Vår tanke är att istället ha digitala föräldramöten någon gång under våren. Ni kommer få inbjudan till dessa från respektive mentor/mentorer.

I nuläget ökar smittspridningen av Covid -19 och även bland barn och ungdomar. Vi fortsätter att följa allmänna bestämmelser och riktlinjer som vi får både från centralt håll och från vår huvudman i kommunen. Vi förhåller oss helt och hållet till dessa men försöker samtidigt att vara så förutseende som möjligt för att i förväg vara beredda på olika scenario som möjligen kan drabba oss. Våra medarbetares arbetsbelastning har under en lång tid varit väldigt hög och kommer fortsätta vara det och därför från skolledningens sida ber vi er vårdnadshavare och föräldrar att respektera och ha förståelse för den verklighet som vår personal just nu har att hantera.

Personal

Vår tidigare trä- och metallslöjdlärare Alexander har fått en annan tjänst och vi önskar honom lycka till på hans nya tjänst. Vi har anställt en ny ordinarie trä- och metallslöjdslärare som heter Aurora Åstrand och hon har börjat undervisningen med åk 9. Aurora har för närvarande en annan tjänst i kommunen och måste slutföra den, därför kan hon inte komma till oss på heltid förrän i augusti -21. Vi har därför anställt en vik. trä- och metalslöjdslärare för åk 3–8 som heter David Nielsen och han börjar hos oss på måndag. SYV Paulina Ohlsson har fått ett annan tjänst och kommer sluta hos i nästa vecka, vi önskar Paulina lycka till på hennes nya tjänst. I nuläget har vi ingen ersättare för Paulina.

Hemsidan

Vi vill göra ”reklam” för Ljungbyhedsskolans hemsida som är under uppdatering och hemsidan kommer fortsättningsvis bli uppdaterad med aktuell information cirka en gång i månaden.

Avslutningsvis
Vi går bokstavligen mot ljusare, dagarna blir längre och vi känner förhoppningsvis oss lite piggare och gladare i våra sinnen. Vi får vara optimistiska när det gäller pandemiläget att smittspridningen minskar och vi så smått kan börja återgå till det vanliga. Vi vill tacka för allt stöd vi får från er föräldrar och vårdnadshavare, att vi ser möjligheter istället för hinder och gör det bästa av situationen!

Chanette Bellander och Maria Hallberg