Ljungbyhedsskolans outdoorprofil

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 


Kontakt Ljungbyhedsskolan
Besöksadress:
Nybrogatan 9, Ljungbyhed.
Telefon:  0435–284 21
Rektor: Chanette Bellander
Biträdande rektor: Maria Hallberg 

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.


Sjukanmälan av elev
Sjukanmälan av elev ska göras före klockan 08.00 via Skolportalen. Sjukanmälan ska göras varje dag som eleven är sjuk.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Ljungbyhedskolan en outdoorskola i tiden

Ljungbyhedskolan en outdoorskola i tiden

På Ljungbyhedskolan tror vi på ett lärande för livet. Alla människor lär sig olika men det finns något vi alla har gemensamt och det är nyfikenheten. Nyfikenheten att lära något nytt, nyfikenheten att uppleva något nytt….

Det är det som vi pedagoger på Ljungbyhedsskolan tar vara på, elevernas nyfikenhet och deras öppenhet för att lära. Vi vill ge dem möjlighet att lära genom upplevelser både i och utanför klassrummet.

Frisk luft och kontakt med naturen är något som alla människor mår bra av. Genom att växelvis hålla vår undervisning utomhus och inomhus skapar vi bättre förutsättningar för lärande, hälsa och välbefinnande.

Vi ger eleverna mer yta att röra sig på, vi ger dem förutsättningar att lära genom alla sinnen. De kan se, röra, lukta, smaka och lyssna på allt runt omkring dem. Vi kopplar detta skolans alla inlärningsformer: fakta, förståelse och färdigheter. Eleverna får en förtrogenhet med naturen runt omkring oss.

Forskning visar att en kombination av undervisning i klassrum och utemiljö bidrar till bättre måluppfyllelse och tryggare lärmiljö.

På Ljungbyhedsskolan får eleverna möjlighet att lära sig matlagning ute i naturen, vi paddlar kanot och vandrar, de har tillgång till uteklassrum och en magisk utemiljö. De får lära genom att samspela med naturen och årstiderna ute i det fria. Vi lär in matte, svenska, engelska, NO och SO m.m utomhus i en fantastisk natur.

Att vara en outdoorskola innebär att vi lär inne som ute, att vi tar vara på naturen och samspelar med vår närmiljö. Vi har temadagar, friluftsdagar m.m men vi jobbar även med att bara lära sig nyttan och nöjet i att vara utomhus. Mattelektionen kan lika gärna hållas ute som inne. Väder påverkar oss lite, vi lär bara oss att klä oss bättre.

Vi är en skola som alla andra men vi har ett mycket större klassrum med både gräs, träd, åar och vattendrag och vi utnyttjar detta klassrum tillfullo på Ljungbyhedsskolan.