Rektorernas månadsbrev

Skriv ut
Kontakt

Text

Text

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Varje månad skriver rektorerna ett månadsbrev tillägnad alla elever, vårdnadshavare och medarbetare.


skolavslut

 

 

 

 

 

 

Rektorernas september-brev

Välkomna till höstterminen 2021!

Då var vi igång igen efter ett välbehövligt och härligt sommarlov. Många nya elever har med spänning och förväntan börjat i skolan, i F-klassen, men vi har även under sommaren fått till oss flera nya elever som aktivt valt vår skola vilket är jätteroligt. Att fler vårdnadshavare väljer Ljungbyhedsskolan för sina barn är ett gott betyg och visar att vi har ett gott rykte tack vare hårt arbete. Sen är det även så att med fler elever i verksamheten är det enklare att driva skolan ur ett ekonomiskt perspektiv.

Personal

Vi har fått ny personal på skolan som vi hälsar hjärtligt välkomna. Med en härlig mix av olika personligheter, kompetenser och erfarenheter ska vi tillsammans göra vårt yttersta för att varje elev ska få lyckas att bli sitt bästa.

Aktuellt i kalendern

Utvecklingssamtal v37-38 Föräldraråd måndag v39
Prao åk9 v39
Minilunken (åk F-6) onsdag v40 Höstvandring (åk 7-9) torsdag v41 Höstlov v44 - Eleverna lediga Studiedag 25/11 - Eleverna lediga

Föräldraråd

Ni som är klassrepresentanter hälsas välkomna till föräldraråd i uteklassrummet 27/9 kl17.00-18.00.

Musiken, Safiren och Draken

Eftersom vi fått många nya elever har vi fått ändra lite vad gäller lokalerna. Musiksalen har flyttat in i biblioteket och biblioteket har fått flytta ner till Bunkern.

Safiren och Draken, är nya namn på de lokaler som F-klassen och fritids använder ute på skolgården.

Klasser

Vi har idag följande klasser på skolan: Låg/mellanstadiet: F, 1, 2, 3, 4, 5:1, 5:2, 6:1 och 6:2 Högstadiet: 7:1, 7:2, 8:1, 8:2, 9:1, 9:2 och 9:3

Trafiksituationen vid bussarna

Det är många barn och fordon i rörelse vid bussfickorna vid hämtning och lämning. Här måste vi alla hjälpas åt så att ingen kommer till skada. Vi har bussvärdar på plats alla dagar för att göra vad vi kan för att begränsa antalet situationer och att hjälpa eleverna till rätta.

Vi vill också vädja till alla er vårdnadshavare som kommer och hämtar era barn vid skolan. Tänk säkerhet för våra barn i första hand och anpassa hastighet och parkering därefter. Vi har förståelse att ni som har de yngsta barnen vill och behöver möta upp dem nära skolan men eftersom skolan inte är en allmän plats under skoltid önskar vi, och framför allt i dessa tider, att ni som hämtar/lämnar äldre barn gör det utanför skolans område.

Bussbolagen har meddelat att de tyvärr inte har möjlighet att låta elever ta med sig kamrater hem via bussen.

Avslutningsvis

Vill vi tacka för förtroendet och allt det stöd ni vårdnadshavare ger oss, för genom att vi ser möjligheter och lösningar i olika situationer, kan vi tillsammans göra vårt bästa för våra barn och ungdomar!

Chanette & Katarina

Rektorernas juni-brev

Den blomstertid nu kommer

Snart är läsåret 20/21 slut och nu väntar ett välförtjänt sommarlov för både elever och lärare. Detta läsår kommer att gå till historien med tanke på pandemin och allt vi har gått igenom. Vi har verkligen satts på prov och utmaningarna har varit många. Men det har också varit oerhört lärorikt och arbetet med digitalisering har utvecklats fortare än planerat. Gemenskapen och sammanhållningen stärks också på ett positivt sätt när vi ständigt måste vara flexibla, hjälpsamma och hitta lösningar tillsammans.

De sista skoldagarna innan sommarlovet brukar vara fyllda med spännande och roliga aktiviteter, men även städ och röjning av böcker & material för att klassrummen åter ska stå redo när läsåret börjar i augusti.

Viktiga datum

4/6 Pidde P uppträder på skolgården kl 13.00

10/6 Klassens dag (datumen kan variera något)

Organisation

Det kommer ske en del omflyttningar av F-6 klassrum inför nästa läsår och redan nu pågår sortering och städning. Det är inte bara klassrummen som förändras utan det sker även en del förändringar bland personalen vilket är vanligt förekommande vid ett läsårsslut. Vi tackar alla som har varit med på vår resa så här långt men valt att gå vidare med nya utmaningar. Vi strävar hela tiden efter att öka antalet behöriga lärare, vi har en del som läser upp sin kompetens och de nyanställda är behöriga vilket bidrar till att vi får fler lärare med lärarlegitimation. I skrivande stund är inte alla tjänster tillsatta därför avvaktar vi med att presentera namn och befattningar

Inlämning av datorer

Över sommaren behöver eleverna tyvärr lämna in sina datorer pga genomgång och uppdateringar som behöver göras av dem så att de är klara för alla elever vid skolstarten till höstterminen -21. Vi kommer att skriva namn så att eleverna får tillbaka “sina” datorer i absolut största mån igen. Pga den allmänna globala bristen så finns det inga nya datorer att få till augusti, därav ytterligare en anledning att vi behöver vi se över dem, så att alla elever har ett fungerande verktyg när vi börjar skolan igen.

Klasser

Antalet elever sjunker lite inför nästa läsår, det blir fler elever på låg- och mellanstadiet än på högstadiet. Blivande F-klass blir uppdelade i två grupper och är sammanlagt cirka 30 elever. De kommer att ha sin verksamhet i paviljongen, textilslöjden flyttar ut till Snödroppen. Till blivande åk 5 tillkommer 12 elever från Ur och skur därför blir det två klasser (5:1 och 5:2) med cirka 20 elever/klass. Blivande åk 7 tillkommer det elever från Krika och externt vilket innebär att det blir två klasser med cirka 20 elever/klass. Nya klasslistor kommer att bli presenterade inom kort till berörda elever och vårdnadshavare.

Trafiksituationen vid bussarna

Vid skoldagens slut är det trång vid bussarna pga. många gående och cyklande elever, men även mopeder, EPA-traktorer och bilar i rörelser. Vi har dagligen bussvärdar på plats för att hjälpa eleverna till rätta. Vi har ofta diskussioner med eleverna om vikten av att cykla försiktigt och att mopeder inte hör hemma på trottoarerna. Vi vädjar även till er vuxna som hämtar och lämnar era barn på skolan, viktigt att Alla tänker på säkerheten och anpassar hastighet och parkering därefter.

Skolavslutningen

Tisdagen 15 juni kl 8.00-11.00, bussar går hem kl 11.15.

På grund av rådande pandemi kan vi inte ha någon gemensam skolavslutning i idrottshallen som vi traditionsenligt brukar ha. Detta innebär att föräldrar tyvärr inte får komma till skolan för att fira denna dag. Respektive klass har sin egen avslutning i sitt klassrum eller nära anslutning till skolan.

Till sist

Vill vi tacka alla elever och vårdnadshavare för att ni har hållit i och hållit ut ända in i det sista. Stödet och uppmuntran från er vårdnadshavare till oss som arbetar på skolan är mycket värdefullt och gör att vi blir mer motiverade och orkar ännu mer! Vi hälsar alla elever välkomna tillbaka 16 augusti för då sparkar vi igång läsåret 21/22. Men innan dess ska vi ha ett långt och skönt sommarlov!

Chanette & Maria


Rektorernas maj-brev

Sköna maj välkommen… I fredags när det var valborgsmässoafton välkomnade vi våren, för många svenskar är valborg en symbol för våren och ljuset. Fast just nu känns det mer som höst än vår, men vi ska inte deppa för i nästa vecka kommer solen & värme tillbaka och det är perfekt med tanke på att det är vårvandringar.

Covid -19

De sista två veckorna har vi haft en högre frånvaro både när det gäller elever och personal och vi vill rikta ett stort tack & beröm till all personal som hjälps åt att peppa och stötta varandra så vi håller i och håller ut de sista veckorna. Vi välkomnar Helena tillbaka från sin sjukskrivning och tackar Anne för hennes arbetsinsats, att hon har varit en trygghet och stabilitet för klass 1.

Hälsoveckan för F-6 har varit fylld med kreativa aktiviteter såsom: utmaningar elever[1]föräldrar, brännboll, badminton, promenader, minigolf. Extra stort tack till köket som serverade två fantastiska frukostbufféer med hembakat bröd & bullar, exotiska frukter, smoothies mm. Tyvärr pga. dåligt väder fick vi ställa in Rynkebyloppet och nytt datum är 21/5.

Hemsida, facebook och Instagram följ gärna Ljungbyhedsskolan på sociala medier. Vår hemsida uppdateras kontinuerligt och här finner ni både trevlig och aktuell information.

Vi säger STORT GRATTIS till åk 4 som kom på andra plats i en tävling arrangerad av Civilförsvaret

Halv temadag för hela klassen på hemberedskap i skolan närområde.

Vinnare: Ljungbyhedsskolan i Ljungbyhed

Månadens tema för värdegrundsarbete: maj & juni månad

Repetera ”Plan mot kränkande behandling” till exempel: Prata om bemötande och respekten för varandra. Acceptansen för varandras olikheter…

Personal

I måndags började Erika Törnlycke Brobeck ny pedagog arbeta i åk 1, vi hälsar Erika varmt välkommen till oss.

Aktuellt i kalendern

V 19

Tisdag 11/5: Vårvandring F-5 åker till Nackarpsdalen, OBS! eleverna slutar 13.40! Ingen studieverkstad åk 2-3.

Onsdag 12/5: Vårvandring 6–9 åker till Grindhus, OBS! eleverna slutar 13.40

Torsdag 13/5: LOV Kristihimmelsfärdsdag

Fredag 14/5: LOV

V 20

Fredag 21/5: F-6 Rynkebyloppet

Chanette & Maria


Rektorernas april-brev

Två månader kvar…

av vårterminen och än har vi mycket skolarbete kvar att göra och annat trevligt att se fram emot; digital skolkonsert, vårvandring F-9, hälsovecka F-6, studiebesök för några klasser och lite lovdagar mm.

Covid -19

Sedan tisdag i v 14 är högstadiet tillbaka på heltid i skolan och äntligen är alla våra elever på plats. Vi har relativt låg smittspridning på vår skola och nu håller vi tummarna att detta håller i sig resten av terminen. Vi måste också fortsätta följa allmänna bestämmelser och riktlinjer som vi får både från centralt håll och från vår huvudman i kommunen. Vi förhåller oss helt och hållet till dessa men försöker samtidigt att vara så förutseende som möjligt för att i förväg vara beredda på olika scenario som möjligen kan drabba oss.

Nationella prov

Åk 3 är helt färdiga med nationella proven och eleverna har varit oerhört flitiga och uthålliga, stort beröm! Åk 6 och 9 gör ersättningsprov i stället för nationella prov och de har några prov kvar.

F-klassen

Vi har många elever i f-klassen och de är trångbodda ute på Snödroppen. Därför har vi valt att dela eleverna i två grupper (på ett liknande sätt som vi gjorde i början av vårterminen). Den största gruppen fortsätter på Snödroppen tillsammans med Ing-Marie och Adam, och den mindre gruppen kommer vara ute i Paviljongen tillsammans med Malin som får stöd av Max, Alexandra och Robert från fritids.

Personal

Vi har fått en ny SYV för vårterminen på 25 %. Han heter Peter Ingelsson och kommer att vara hos oss på tisdagar. Vi hälsar honom varmt välkommen till oss.

Aktuellt i kalendern

16/4 studiedag – Eleverna lediga

30/4 Valborgsmässoafton – Lovdag

Avslutningsvis

I förra veckan hade åk 1–6 ett digitalt författarbesök av Mårten Melin från Lund. Han har skrivit ett 100-tal böcker och är mest känd för serien: Spöksystrar. I nuläget är korridorerna överfulla med vinterkläder som inte används. Trots rådande läge att vuxna inte får komma in på skolan ber vi er att på något sätt hjälpa era barn att få hem sina vinterkläder!

Chanette & Maria


Rektorernas mars-brev

Vi går mot ljusare tider…

Dagarna flyger iväg och vi är redan inne i mars månad. Februari bjöd på både vinter- och vårsol, tyvärr fick vi inte glädje av snön under februarilovet, men förhoppningsvis fick eleverna ett skönt lov trots allt! Det som märks tydligt nu är att morgnarna och dagarna blir ljusare och vi börjar nog alla få lite vårkänslor.

I stort sett har alla utvecklingssamtalen blivit genomförda och det har fungerat bra med tekniken dvs. att ha dem digitalt. Det senaste året har digitaliseringen fått sättas på prov då i princip alla möten har skett digitalt. Sedan terminsstarten i januari har delar av undervisningen för åk 7–9 också skett digitalt i och med distansundervisningen. Tyvärr blir det inga trevliga elev- och föräldraträffar som brukar ske under våren. Vår tanke är att istället ha digitala föräldramöten någon gång under våren. Ni kommer få inbjudan till dessa från respektive mentor/mentorer.

I nuläget ökar smittspridningen av Covid -19 och även bland barn och ungdomar. Vi fortsätter att följa allmänna bestämmelser och riktlinjer som vi får både från centralt håll och från vår huvudman i kommunen. Vi förhåller oss helt och hållet till dessa men försöker samtidigt att vara så förutseende som möjligt för att i förväg vara beredda på olika scenario som möjligen kan drabba oss. Våra medarbetares arbetsbelastning har under en lång tid varit väldigt hög och kommer fortsätta vara det och därför från skolledningens sida ber vi er vårdnadshavare och föräldrar att respektera och ha förståelse för den verklighet som vår personal just nu har att hantera.

Personal

Vår tidigare trä- och metallslöjdlärare Alexander har fått en annan tjänst och vi önskar honom lycka till på hans nya tjänst. Vi har anställt en ny ordinarie trä- och metallslöjdslärare som heter Aurora Åstrand och hon har börjat undervisningen med åk 9. Aurora har för närvarande en annan tjänst i kommunen och måste slutföra den, därför kan hon inte komma till oss på heltid förrän i augusti -21. Vi har därför anställt en vik. trä- och metalslöjdslärare för åk 3–8 som heter David Nielsen och han börjar hos oss på måndag. SYV Paulina Ohlsson har fått ett annan tjänst och kommer sluta hos i nästa vecka, vi önskar Paulina lycka till på hennes nya tjänst. I nuläget har vi ingen ersättare för Paulina.

Hemsidan

Vi vill göra ”reklam” för Ljungbyhedsskolans hemsida som är under uppdatering och hemsidan kommer fortsättningsvis bli uppdaterad med aktuell information cirka en gång i månaden.

Avslutningsvis
Vi går bokstavligen mot ljusare, dagarna blir längre och vi känner förhoppningsvis oss lite piggare och gladare i våra sinnen. Vi får vara optimistiska när det gäller pandemiläget att smittspridningen minskar och vi så smått kan börja återgå till det vanliga. Vi vill tacka för allt stöd vi får från er föräldrar och vårdnadshavare, att vi ser möjligheter istället för hinder och gör det bästa av situationen!

Chanette Bellander och Maria Hallberg