Arkiv

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Arkiv

I arkivet finner du material som tidigare funnits under aktuellt-fliken. Det kan både vara information och elevmaterial samt foton från olika evenemang.

Sportlov

Vecka 8 är det sportlov för alla elever. Titta gärna på kommunens hemsida efter lovaktiviteter.

Fritids är öppet som vanligt med många roliga aktiviteter.

 

Nobel

Hela skolan har arbetat med Nobel som tema sedan höstlovet. Det avslutades med festligheter på fredagen den 9 december. Det var högtidlig prisutdelning och stolta elever fick ta emot Litteraturpriset, Matematikpriset, Fredspriset, Kulturpriset och Naturvetenskapliga priset.

Efter prisutdelningen var det dans följt av festlig trerättersmiddag.

Till Kulturpriset har eleverna arbetat i grupper med att göra en uppfinning. Sedan fick eleverna rösta vilken uppfinning som skulle få Kulturpriset. Det delades ut ett pris för årskurs 1-3 och ett för årskurs 4-6.

 

 

 

Hej alla elever och vårdnadshavare!

Välkomna tillbaka!

Jag hoppas att ni alla haft en trevlig och skön sommar och sommarledighet och att ni är laddade för ett nytt spännande och givande läsår här på Pilagårdsskolan!

Vi har under sommaren fått en liten förändring i personalstyrkan, Pernilla Brus (som hade accepterat en anställning hos oss) lämnade ”återbud” och vi har i stället för henne erbjudit Svenne Boo en utökad tjänst (i musik), i övrigt är alla på plats. Vanja Rhenström, vår nya kurator har påbörjat sin anställning (ni träffar henne och nya bildläraren och fritidspedagogen Karin Qviding på era föräldramöten framöver). Vanja kommer att arbeta med såväl klasser (grundläggande värdegrundsarbete) som med grupper och enskilda individer. I övrigt är det mesta ”som vanligt”.

Jag vill passa på att påminna er om trafiksituationen (främst mornar), att ni följer och respekterar de lagar och regler som finns kring skolan och att ni kör försiktigt, allt för era barns säkerhet.

Jag vill också påminna om att ni helst lämnar värdesaker hemma, skolan tar inte ansvar för försvunna och skadade föremål. Mängden och ”flödet” av telefoner, musikspelare etc. är idag så stort att det blir omöjligt för skolan/lärarna att ta ansvar för varje enskild sak, alltså medtagna föremål tas med på egen risk!

Jag vill avsluta med att berätta att hela expeditionen nu flyttat ner på skolan och vi sitter bredvid trä-och metallslöjdsalen, välkomna in!

Med förhoppning om ett bra och givande skolår! Lars Boije, Rektor

 

NOBELDAGEN den 10 december 2013

Se hd24 reportagelänk till annan webbplats direkt från Nobelfesten på Pilagårdsskolan


Projekt  Flashmob på Pilagårdsskolan våren 2013

Pilagårdsskolan har genom Skapande Skola möjlighet att deltaga i projektet ”Flashmob ”.

Tanken är att eleverna skriver en text som handlar om Pilagårdsskolan, därefter tränas sång och koreografi in. Vi uppför sedan det inrepeterade numret på ex skolgården, alla barn tillsammans och dokumenterar genom videoinspelning.

Vårt mål är att alla barn ska ges möjlighet att få sjunga och dansa i ett inspirerande och kreativt projekt där ledord är ” Vi gör detta tillsammans”

Vår önskan är att vi skapar en känsla av samhörighet och stolthet över den egna skolan.

Pedagog i projektet är Heléne Lindquist artist och dramaledare.

Flashmobben kommer att spelas in på en dvd-skiva som alla skolans elever kommer att få i present så att man kan se den om och om och om igen…….!

Om någon inte vill att barnen visas i bild (på dvd:n) ber jag er ta kontakt med respektive klasslärare för att informera om detta. Vi kommer då att se till att inga närbilder på ert/era barn kommer med i inspelningen.

Mvh Lars Boije

Tävlande bild till Eurovision School Contest


Pilagårdsskolan i final i Eurovision School Contest

Nu närmar sig finalen där klass 3 på Pilagårdsskolan är med och tävlar.

Tävlingen gick ut på att eleverna med en bild skulle visa sin idé om ett framtida Europa med mångfald och demokrati som inspiration.

-Det är enormt kul att barnens arbete uppmärksammas, att man lyfter deras tankar, lyssnar på dem och genom denna tävling visar att de är viktiga. Det är ju de som är framtiden, säger klasslärare Birgitta Carlsson.

Konkurrensen var hård med totalt 631 inskickade bidrag och endast tio klasser blev utvalda i bildkategorin. De tio bilderna kommer pryda 100 av Skånetrafikens bussar under maj månad.

Den 15 maj presenteras vinnaren i Malmö när finalisterna går på genrepet av Eurovision Song Contest.

Klockarloppet 2016

Fredagen den 7 oktober var det dags för det traditionella Klockarloppet.

Eleverna åker buss till idrottsplatsen i Stidsvig och springer till skolan. Där väntar grillad korv och dricka.

Dagen avslutas med prisutdelning. Guld, silver och brons delas ut i varje klass till flickorna respektive pojkarna. Bästa flicka och bästa pojke i årskurs F-3 får en vandringspokal att ha i klassrummet. Motsvarande vandringspokal delas även ut i årskurs 4-6.

Våra vandringspokaler

Julavslutning

På torsdag 22 december är det julavslutning.

Som traditionen bjuder firar vi stämningsfull avslutning i Östra Ljungby kyrka.  

Årskurs F-2 har avslutning kl 9.00 i kyrkan och årskurs 3-6 har avslutning kl 10.00. Föräldrar och syskon är välkomna att vara med i kyrkan.

Det blir ingen vanlig skollunch utan vi äter risgrynsgröt under förmiddagen. Elever som är på fritids får lunch efter skoldagens slut.

Vi börjar som vanligt kl 8.00 och slutar 11.30. Bussarna går hem 11.45.

All personal på skolan önskar alla elever och deras familjer ett härligt jullov.

Vi ses igen onsdagen den 11 januari 2017 kl 8.00

På torsdagen den 24 maj -12 fick alla elever och personal på Pilagårdsskolan prova på att dansa Zumba på skolgården i det underbara vårvädret.

Åk 2 och 3 bjöd på SUPERDUPER KONSERT tisdagen den 22 maj -12  i Pilagårdsskolans gymnastiksal för elever och personal, med efterföljande besök av glassbilen som va mycket uppskattat.