Introduktionsprogrammen

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Besöksadress Åbyskolan

Storgatan 9, Klippan
Postadress:
Åbyskolan 264 80 Klippan
Telefon till kansli:
0435 - 284 31


Rektor

Mathias Ohlander
0435 - 286 87länk till annan webbplats
mathias.ohlander@klippan.se

Studievägledare
Matilda Petersson
0435-28455
matilda.petersson@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Introduktionsprogrammet ska ge obehöriga elever möjlighet att bli behöriga till ett nationellt program, eller annan utbildning. Det kan även öka dina möjligheter till arbete.

Alla elever följer sin individuella studieplan. Din individuella studieplan är mycket viktig eftersom den visar vad din utbildning innehåller. Du studerar på heltid och dina skolämnen är huvudsakligen grundskoleämnen.


Programmen har fyra olika inriktningar.

Programinriktat val

Programinriktat val är för dig som vill gå på ett nationellt program men saknar ett eller ett par ämnen för behörighet. I utbildningen är du kopplad till ett nationellt program samtidigt som du studerar klart dina grundskoleämnen för att du så snart som möjligt ska kunna antas till ett nationellt program.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion kan underlätta för dig att bli anställd. Under din utbildning är du knuten till ett yrke eller en arbetsplats där du utbildas inom ett smalare yrkesområde. Yrkesintroduktion är för dig som saknar behörighet till ett nationellt yrkesprogram.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ är för dig som saknar flera ämnen för behörighet till ett nationellt program. Utbildningen utformas individuellt för dig för att du ska kunna förberedas inför att studera vidare inom gymnasieskolan eller på annan utbildning.

Språkintroduktion

Språkintroduktion är för dig som är ny i Sverige. Du får utbildning i framför allt svenska för att senare kunna studera vidare inom gymnasieskolan eller på annan utbildning.