Bygg- och anläggningsprogrammet

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 

Besöksadress Tegelbruksskolan
Holmgårdsvägen 4
264 80 Klippan
Telefon till expedition:
0435 - 285 30

Rektor
Ann-Sofie Widén


Inriktningsledare

Anna Eriksson

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Ett praktiskt yrke som erbjuder stor variation där du arbetar mycket utomhus. Inriktningar inom Anläggningsfordon, Mark och Anläggning samt Husbyggnad.

Under årskurs ett får du en bra grundläggande byggutbildning och en förståelse för många av byggbranschens yrkeskategorier. Från utsättning och grundarbete får du, tillsammans med gruppen, arbeta dig uppåt och prova på de olika momenten vid ett husbygge, till exempel att armera, gjuta, mura, snickra, måla, tapetsera och arbeta i plåt. Dessutom kommer du att få prova diverse markarbeten, såsom läggning av markplattor, kantstenssättning och vissa avloppsarbeten. Du får även lära dig att hantera olika material, maskiner och verktyg.


Till årskurs två väljer du yrkesinriktning och kan då välja mellan Anläggningsfordon, Mark och Anläggning och Husbyggnad, med någon av profilerna betong, mur, trä eller plåt.

Inriktningen Mark och Anläggning kan ge möjlighet till dubbla lärlingsböcker genom att komplettera med hjullastare och grävmaskin. I inriktningen Anläggningsfordon finns möjlighet till B-körkort.


En viktig del av andra och tredje året består av APU, dvs. du är ute på byggarbetsplatser och genomför din praktiska yrkesutbildning. Om du är duktig under praktiken och visar vad du går för, kan det leda till ett jobb direkt efter studenten.