El- och energiprogrammet

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 

Besöksadress Tegelbruksskolan
Holmgårdsvägen 4
264 80 Klippan
Telefon till expedition:
0435 - 285 30

Rektor
Ann-Sofie Widén


Inriktningsledare
Rolf Hansson

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Emma 2

Är du kreativ, noggrann, gillar utmaningar och vill hitta lösningar på problem?

El- och energiprogrammet är en utbildning för dig som vill arbeta i ett praktiskt yrke som även kräver djupare teoretiska kunskaper.

Under de första året får du lära dig grundläggande kunskaper inom datorteknik, dator- och kommunikationsteknik, elektroteknik, elektromekanik och energiteknik. I slutet av det första året börjar du fördjupa dina kunskaper ytterligare inom inriktningen elteknik.

Inriktningen Elteknik ger dig kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som elektriker inom installation eller eldistribution. Vill du arbeta som elektriker går du som avlönad lärling under det första året för att bli behörig och fullbetald elektriker.

Du kan även välja kurser så att du får en bra grund att stå
på inför fortsatta studier på yrkeshögskola och/eller högskola.


ETG-examen
Som enda skola i nordvästa Skåne erbjuder vi möjligeten att ta ETG-examen. ETG är ett kvalitetssäkrat utbildningskoncept från elteknikbranschen där du kunskapsmässigt går ut som förstaårsmontör direkt efter examen. En vassare utbildning med högre tempo och högre krav som ger dig goda förutsättningar i den framtida yrkeskarriären.