Lärlingsutbildning

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 

Besöksadress Tegelbruksskolan
Holmgårdsvägen 4
264 80 Klippan
Telefon till expedition:
0435 - 285 30

Rektor
Ann-Sofie Widén

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Är du behörig till ett yrkesprogram, men har tankar på en utbildning som inte riktigt stämmer med något av våra nationella program?  Du har kanske även nära kontakt med ett företag som arbetar med ditt intresseområde.

Lärlingsutbildning är en möjlighet för dig som är mycket målmedveten och kan fullfölja en utbildning utan stöd av att tillhöra en traditionell klass. Tillsammans med ett företag i branschen utformar vi en studieplan för minst häften av din gymnasieutbildning. I den övriga delen av utbildningen läser du gymnasiegemensamma ämnen och yrkesämnen på skolan.

Vi erbjuder inriktningen Maskin- och lastbilsteknik samt Karosseri och lackering inom fordonsprogrammet som lärlingsutbildning. Det första året är utbildningen förlagd på skolan, under årskurs två och tre en allt större andel på lärlingsföretaget. Utbildningen ger dig kunskaper i att söka efter fel, reparera och serva maskiner och lastbilar.

Lärlingsutbildning (exempel)
- Eleven lär sig grunderna inom ett yrke på skolan med ett program under årskurs ett.

- Under årskurs två och tre förläggs mycket tid på ett företag som lärlingsutbildning. Företaget har en handledare som hjälper eleven att lära sig yrket. Skolan har en ansvarig lärare som ser till att utbildningen följer den standard och de kurser som krävs.