Nyheter Utbildning & barnomsorg

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
 • Ny kollega tar över kommunens skolskjuts  Stefan Hermansson har i många år haft hand om skolskjutsens i Klippans kommun. Nu är det dags för honom att njuta av livet som pensionär och lämna över till Therése Hiltunen. 
 • Ansök om skolkort för gymnasieelever  Går du på gymnasieskola, kommunal eller fristående skola, har din hemkommun ansvar för kostnaden för dagliga resor mellan bostaden (folkbokföringsadress) och skolan.
 • Försenade fakturor för barnomsorgen  På grund av ett tekniskt fel i systemet som skapar fakturorna kommer de att skickas ut senare är normalt i april.
 • Sista dag för att betala fakturan för dig som betalat för lite för barnomsorgen   Den 28 februari är sista dag att betala fakturan. Om fakturan inte betalas i tid hanteras den enligt kommunens ordinarie inkassoförfarande.
 • Vill du jobba som lärare i Klippans kommun samtidigt som du utbildar dig?  För två år sedan lanserade Högskolan Kristianstad en ny arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning med inriktning mot årskurs 4-6. Nu har utbildningen utökats med en utbildning till ämneslärare för årskurs 7-9 i matematik, fysik och kemi. I utbildningen kombinerar studenterna lärarstudierna med en deltidstjänst som lärare.
  Låter detta som något för dig? Ansökan till höstterminen öppnar 15 februari.

 • Musikskolans verksamhet våren 2021  På grund av den rådande situationen kring Covid-19 och för att minska smittspridningen kommer Musikskolan att göra förändringar i verksamheten under terminen.
 • Ändrade avgifter för barn i förskola, pedagogisk omsorg och på fritidshem  Från och med 2021 höjs inkomsttaket som påverkar avgifterna för barn placerade i förskola, pedagogisk omsorg och på fritidshem. Samtidigt höjs också maxtaxan.
 • Välkomna till höstterminen 2020  Snart är det skolstart för eleverna i grund- och gymnasieskola. Här hittar du information om vilka tider som gäller och schemat för skolskjutsen de första skoldagarna.
 • Lyckad renovering av matsalen på Snyggatorpsskolan  Våren 2020 slutfördes renoveringen av matsalen på Snyggatorpskolan i Klippan. Jonas Bjälkengren, områdeschef för måltid, berättar om den positiva effekten av renoveringen.
 • Stängning av gymnasiet samt utbildning för vuxna förlängs  Utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi åter igen tagit beslut att förlänga beslutet om att bedriva distansundervisning. Denna gång gäller beslutet för resterande del av läsåret 2019–2020. Undantag görs för de moment som inte går att bedriva på distans om kravet på att minimera smittspridning efterlevs. Löpande omvärldsbevakning gör att beslutet kan komma att revideras med kort varsel.