Åbyskolan visar upp sin fantastiska måltidsmiljö

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Under Skåne Innovation Day delar vi med oss av hur vi arbetar med måltiderna och miljön som våra elever äter i.

Skåne Innovation Day har bland annat fokus på ämnet personlig hälsa och hur viktiga offentliga måltider är – både idag och i framtiden.

Den 31 maj får Åbyskolans matsal fint besök. Som en del av Skåne Innovation Day arrangerar Livsmedelsakademin tillsammans med Healthy Marketing Team, Klippan kommun och Region Skåne en resa från Malmö till Klippan.
Besökarna får höra den spännande berättelsen om hur och varför mat och måltidsmiljön sticker ut på just Åbyskolan. Och givetvis också om segern i Skolmats-SM 2016.

Det här säger kostchef Lill Spenninge som besöket:
- Det känns jätteroligt att få visa upp vår fantastiskt fina matsalsmiljö som vi tillsammans med arkitekt, Åsa Dyberg skapat och verkligen blivit något utöver det vanliga. En unik miljö där gammalt kombineras med nytt. Rummet lyfts av en modern färg- och ljussättning, möblering enligt rum i rum samt med ett stödjande ramverk för måltidskommunikation och utsmyckning som sätter pricken över i. Detaljer som binder samman till en bra helhet. Vi har även lyckats förena Klippans gamla brukshistoria med modern design genom bilder från Blomgrenska bildarkivet på våra brickor i matsalen.

- Roligt har också varit det goda och kreativa samarbete som skett över förvaltningarnas gränser. Nu har vi verkligen fått en matsal som står i paritet med Åbyskolans SM- guld i Skolmatlagning. Vi är otroligt stolta att få verka i denna inspirerande miljö och vi har många som kommer på studiebesök för att titta.

Skåne Innovation Day är en del av det större projektet Skåne Innovation Week. Det arrangeras av Region Skåne och samlar många olika evenemang från flera håll i vår region.

Under Skåne Innovation Week arrangeras även spännande guidade turer i S:t Petri kyrka.