Ansök om skolkort för gymnasieelever

Publicerad: 2020-06-01

Går du på gymnasieskola, kommunal eller fristående skola, har din hemkommun ansvar för kostnaden för dagliga resor mellan bostaden (folkbokföringsadress) och skolan.

Om du bor i Klippans kommun, går på gymnasiet och har minst 6 kilometer till skolan kan du ansöka om skolkort för kollektivtrafik.

Om du inte har skolkort sedan tidigare och söker för första gången skickas skolkortet hem till dig under sommaren efter att din ansökan är gjord till kommunen. Om din ansökan av någon anledning inte godkänns kommer vi att höra av oss till dig direkt.

Du som redan har skolkort sen tidigare läsår i gymnasiet får din biljett till befintligt kort efter ny ansökan till kommunen gällande läsår 2020/2021.

Du behåller skolkortet under resten av din gymnasietid.

Ansökan gör du via vår e-tjänst Skolkort för dagliga resor mellan bostad och gymnasieskola läsår 2020/2021. Klicka på Utbildning & Barnomsorg, sedan Gymnasieskola.

Du måste legitimera dig med Bank-Id för att kunna göra din ansökan. Har du inte Bank-Id kan vårdnadshavare med Bank-Id ansöka till dig eller så besök kundtjänst på kommunhuset och ha med dig din legitimation.

Tänk på att ansökan bör vara inskickad senast vecka 31 för att du säkert ska hinna få biljetten till skolstart.

Har du frågor kring skolkorten så är du välkommen att kontakta kundtjänst 0435-28000 eller kundtjanst@klippan.se

Mer information om skolkorten hittar du på sidan Skolresor och inackorderingstillägg.