Ansök om skolkort för gymnasieelever

Publicerad:

Går du på gymnasieskola, kommunal eller fristående skola, har din hemkommun ansvar för kostnaden för dagliga resor mellan bostaden (folkbokföringsadress) och skolan.

Om du bor i Klippans kommun, går på gymnasiet och har minst 6 kilometer till skolan kan du ansöka om skolkort för kollektivtrafik.

Du får hem ett kort från Skånetrafiken
Om du inte har skolkort sedan tidigare och söker för första gången skickas skolkortet hem till dig i augusti, efter att din ansökan är gjord till kommunen. Om din ansökan av någon anledning inte godkänns kommer vi att höra av oss till dig direkt.
Du behåller skolkortet under resten av din gymnasietid.

Om du redan har ett skolkort behöver det laddas med ny läsårsbiljett
Du som redan har ett skolkort sen tidigare läsår i gymnasiet behåller ditt kort, men du behöver ansöka om en ny biljett som laddas på kortet. Gör därför nyansökan till kommunen gällande läsår 2021/2022.

Så här ansöker du
Ansökan gör du via vår e-tjänst Skolkort för dagliga resor mellan bostad och gymnasieskola läsår 2021/2022. Klicka på Utbildning & Barnomsorg bland våra e-tjänster, sedan på Gymnasieskola. Där hittar du e-tjänsten.

Du måste legitimera dig med Bank-Id för att kunna göra din ansökan. Har du inte Bank-Id kan vårdnadshavare med Bank-Id ansöka åtdig, eller besök kundtjänst på kommunhusetpå Trädgårdsgatan 12 i Klippan och ha med dig din legitimation.

Tänk på att ansökan bör vara inskickad senast vecka 30 för att du säkert ska hinna få biljetten till skolstart.

Har du frågor kring skolkorten så är du välkommen att kontakta kundtjänst 0435-28000 eller kundtjanst@klippan.se

Mer information om skolkorten hittar du på sidan Skolresor och inackorderingstillägg.