Förskolorna i Ljungbyhed besöker Flygteknikcenter

Publicerad:

Marie-Louise Bergendorff och Mats Salomonsson.

För att barn i tidig ålder ska komma i kontakt med arbetslivet och bli medvetna om vilka yrken som finns besöker barnen på förskolorna Heden och Värdshuset i Ljungbyhed Flygteknikcenter.

Tre grupper med sammanlagt 30 barn från förskolan Heden besökte idag Flygteknikcenter i Ljungbyhed. Förskolebarnen blev rundvisade av gymnasieelever i årskurs två i hangaren på Flygteknikcenter. Eleverna visade upp och berättade för barnen hur flygplanen fungerar och fick svara på många nyfikna frågor.

Förskolebarnen, som är i åldrarna 2-5 år, fick titta, känna och klättra i planen för att utforska farkosterna.
Innan besöket har barnen förberett sig genom att göra experiment, sett på film och bilder på flygplan och helikoptrar samt sammanställt frågor kring flyg, flygplan och luft. Eleverna på skolan har fått ta del av frågorna och planerat besöket så att barnen får svar på sina funderingar.

- Det är kul att se hur eleverna visar och berättar för barnen om flygplanen. Vissa barns frågor tar aldrig slut! säger Marie-Louise Bergendorff som är förskolechef för område syd. Vi har jobbat med att vika flygplan av papper och testat vilka som flyger högst och längst. Vi har också gjort experiment med varmluft. Barnen har sett mycket fram emot att komma hit på studiebesöket.

- Vi vill visa upp vår skola och väcka intresse tidigt hos barnen, flyget är ju en del av Ljungbyheds historia, säger Mats Salomonsson, rektor på Flygteknikcenter. Barnen har arbetat med temat flyg innan de kom hit och ska fortsätta med det när de är tillbaka på förskolan igen. Tanken är att de efter besöket ska skapa teckningar och annat som ska pryda en av väggarna i hangaren.

Nästa vecka kommer barnen från förskolan Värdshuset och besöker Flygteknikcenter.