Håll utkik efter Tegelbruksskolans karavan

Publicerad:

Under onsdagseftermiddagen kommer elever på Tegelbruksskolan att köra en åtta bilar lång karavan mellan Klippan, Helsingborg och Ängelholm för att marknadsföra skolan.

Med fyra lastbilar och fyra personbilar pyntade med glitter, ljusslingor och texter med julhälsningar uppmärksammar Tegelbruksskolan sin verksamhet med en karavan på onsdagseftermiddagen.

Klockan 12.45 börjar färden där 22 elever turas om att framföra de olika fordonen. De börjar med att köra runt Klippan och sedan mot Hyllinge och ut på E4. Färden fortsätter mot Helsingborg södra och genom centrum. Karavanen vänder norrut och kör via Väla vidare mot Fleninge och E6. Därifrån kör de till Ängelholm och gör ett besök på Volvo innan de vänder tillbaka till Klippan. Hela karavanen beräknas ta cirka två timmar.

Tegelbruksskolan blev tidigare i höst utsedd till årets transportskola 2019.
Tegelbruksskolan har en av de största transportutbildningarna i landet och är en av endast två skolor i Sverige som kan erbjuda inriktningen flygplanstekniker. Skolan har vuxit mycket de senaste åren och samtidigt behållit sin höga kvalitet på utbildningen och tillgodosett elevernas behov utifrån skolans motto "eleven i centrum". Allt detta bidrog till att skolan fick motta den fina utmärkelsen.