Samarbete med Kroatien för bättre digital kompetens

Publicerad:

Specialpedagog Ljerka Cacija visar hur skolan arbetar med Erasmus+

För att pedagogerna på Antilopenskolan ska ta nästa steg i sin digitala kompetens har skolan sedan förra året varit med i ett EUprogram. I programmet har skolan ett utbyte med en skola i Kroatien.

Erasmus+ är EU:s program för utbildning. Genom programmet kan bland annat förskolor, skolor, kommuner och ideella organisationer i Sverige söka medel för att genomföra samarbeten och utbyten med organisationer i andra länder.

Antilopenskolans projekt handlar om att öka pedagogernas kunskap om digital kompetens. De lär sig hur de kan använda digitala läromedel och hur de kan anpassa dem för att passa alla elever i deras skolgång. Utbytet gör de med en skola i Kroatien. De byter erfarenheter och kunskap med varandra och arbetar på gemensamma projekt.

- Det är intressant att se vad andra har att erbjuda och hur de arbetar på sina skolor i andra länder. Men samarbetet gör också att vi får upp ögonen för vad vi själva redan har och vilken potential vi har i vårt arbete framöver, säger specialpedagogen Ljerka Cacija.

Vanligtvis håller skolorna kontakten via e-post och Skype. Men pedagoger och elever från Kroatien har varit på besök och i höstas besökte pedagoger från Antilopenskolan Kroatien. Till våren ska de åka ner igen tillsammans med fyra elever.

Läs mer om Erasmus+