Tegelbruksskolan är Årets Transportskola

Publicerad:

Johan Jönsson, biträdande rektor på Tegelbruksgymnasiet, tog emot priset. Pressbild: Evelina Carborn

Igår kammade Tegelbruksskolan hem utmärkelsen Årets Transportskola som delas ut av Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd.

Tegelbruksskolan har en av de största transportutbildningarna i landet och är en av endast två skolor i Sverige som kan erbjuda inriktningen flygplanstekniker. Skolan har vuxit mycket de senaste åren och samtidigt behållit sin höga kvalitet på utbildningen och tillgodosett elevernas behov utifrån skolans motto "eleven i centrum". Allt detta bidrog till att skolan fick motta den fina utmärkelsen.

Priset delas ut för femte året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd för att uppmuntra de gymnasiala transportutbildningar som verkligen gör skillnad. Tegelbrukskolan har varit nominerad till utmärkelsen två gånger tidigare.

Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnds motivering:
”En av landets största skolor som på kort tid dubblat antalet transportelever med bibehållen kvalitet. Förutom bra ledarskap har personalen mycket god kompetens och ett brinnande engagemang. Här möter man varje elev utifrån individnivå och utvecklar dem därifrån vilket gör att nästan alla elever går ut med fullständiga betyg och behörigheter.”

Om Årets Transportskola
Årets Transportskola delas ut till Anders Jonzons minne. Anders Jonzon jobbade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar.

Läs mer på Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnds hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.