Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Träffa Sara Sellerfors, ny chef på arbetsmarknad- och utvecklingsenheten

”Vårt mål är att Klippans kommun ska bli absolut bäst på arbetsmarknad och integration”!

Med det i sikte har Sara Sellerfors gått in i rollen som chef på arbetsmarknad- och utvecklingsenheten.
Jag har bott i Skåne i tolv år, berättar Sara. Under hela den tiden har jag jobbat med arbetsmarknadspolitiska frågor. Jag har varit chef och ledare i olika sammanhang i 18 år, bland annat distriktschef på Samhall för nordvästra Skåne. Jag var i den organisationen i nio år i olika roller. Med mig har jag ledarerfarenhet och gedigen erfarenhet inom förändringsarbete. Jag var exempelvis med när Samhall stängde ner sina verkstäder. Idén att människor ska vara instängda på slutna arbetsplatser fungerade inte – de skulle ut på arbetsmarknaden. Vi ville få människor att utvecklas genom arbetslivet.

Jag är van att möta människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. När de får en fast anställning så är det fantastiskt. Vi arbetar utifrån tanken att vi tror på alla människor. Det spelar ingen roll var man kommer ifrån, hur gammal man är, kön och så vidare. Personerna vi möter är så vana vid att misslyckas, då är vi där för att lyfta dem och hjälpa dem på vägen. Bland annat genom att ta reda på vad som funkar och vad som inte funkar. Alla är inte stöpta i samma form och det är viktigt att vi arbetar med personen i fokus. Vi hjälper dem att komma igång och hitta smarta lösningar för att just de ska lyckas.

Responsen från näringslivet är bra och vi vill vara den platsen dit de ringer för att hitta sina nya medarbetare.  En förutsättning för att det ska lyckas är att vi skapar kompetens. Samarbetet med Klippans gymnasieskolor och vuxenutbildningen gör det möjligt.

En del av vår avdelning är Navigatorcentrum. De fångar upp ungdomar som av olika anledningar inte går på gymnasiet. Om det är så att en traditionell gymnasieutbildning inte är den rätta för en person, vad behöver de då för att lyckas? Då kan vi prova med en annan typ av utbildning eller kanske en kombination av utbildning och arbete.
En grupp där just den kombinationen är jätteviktig är de som håller på att lära sig svenska. Om de arbetar samtidigt som de går sin SFI-utbildning är det grunden för fantastiska resultat. När vi träffas så talar vi i princip enbart svenska. När det blir lite svårt att förstå varandra så går det nästan alltid att lösa med exempelvis bilder. Vi lägger stor fokus på hur viktigt det är att lära sig svenska.

Samarbetet med Arbetsförmedlingen är mycket viktigt för oss. Vi är stolta över att det fungerar så bra. De är med i hela processen.
Att nå ut inom kommunen att vi finns är viktigt för att vi ska nå våra mål. Ring till oss så hittar vi ett samarbete och kan hjälpa varandra.

Publicerat: