Vi uppmärksammade trafiknykterhetens dag på Tegelbruksskolan

Publicerad:

Rektorerna Ronny Olesen, Johan Jönsson och Ann-Sofie Widén tog emot diplomet som de fick från Aksel Kops-Eriksen.

Den 14 maj uppmärksammas trafiknykterhetens dag. Dagen grundades 2002 och uppmärksammar de som drabbats av rattfylleri och deras anhöriga genom manifestationer och olika evenemang.
I Klippans kommun uppmärksammade vi dagen på Tegelbruksskolan, då skolans elever vistas mycket i trafiken och därför utsätts för risken att möta rattonyktra förare. 

Klippans MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) anordnade tillsammans med Klippans kommun aktiviteter för eleverna på skolan där de fick information om trafiksäkerhet och fick testa på att köra krocksläde och voltbil.

Klippans MHF hade också med sig utställningen ”Uppvaknandet” som visar på hur mycket starksprit det egentligen finns i olika drycker, allt från lättöl och folköl till cider och vin. Några elever fick också prova på att köra lastbil i simulatorerna med ”fylleglasögon”, något som var svårare än vad de trott.

”Ok, jag är glad att jag hade bältet…” och ”Det var värre än jag trodde att volta” var några av kommentarerna som eleverna sa när de testat på aktiviteterna.

Under dagen delades ett diplom ut till Tegelbruksskolan för skolans arbete mot droger och alkohol i utbildningen samt att skolan verkar för att ungdomarna ska vara nyktra och drogfria på skolan. Diplomet delades ut av Aksel Kops-Eriksen, ordförande i Klippans MHF och ledamot i Region Skånes MHF. Rektorerna Ronny Olesen, Johan Jönsson och Ann-Sofie Widén tog emot diplomet.

Samverkan mellan Tegelbruksskolan och Klippans MHF är återkommande sedan flera år och skolan ser positivt på samarbetet och är tacksam för MHFs insats.

Du kan läsa mer om trafiknykterhetensdag på MHFs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.