Om du hoppar av eller inte går gymnasiet

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Enhetschef arbetsmarknad- och utvecklingsenheten
Beris Sabotic

Studie- och yrkesvägledare
Ebba Kroon

Arbetsmarknad- och utvecklingskonsulter
Anne Blomquist
Burim Nikqi

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkommen till oss på Arbetsmarknad- och utvecklingsenheten! Du hittar oss i vita villan på Storgatan 33 i Klippan. Vår vision är "tillsammans ser vi möjligheter och gör skillnad!"

Hos Arbetsmarknad- och utvecklingsenheten i Klippans kommun kan du som befinner dig i tillfällig eller långvarig arbetslöshet få stöd utifrån dina individuella förutsättningar för att komma närmare ett arbete eller en utbildning. Stödet får du i form av en individuellt anpassad planering genom att delta i olika förberedande och kompetenshöjande insatser.

Verksamheten bedrivs i ett nära samarbete internt och externt med arbetsmarknadens parter, utbildningsanordnare, arbetsgivare, organisationer, föreningar, m.m.

Navigatorcentrum - kommunala aktivitetsansvaret
Navigatorcentrum finns till för dig som har gått färdigt grundskolan och som inte studerar eller arbetar. Vi finns också till för dig som har funderingar på att hoppa av dina gymnasiestudier. Till oss kan du vända dig om du har frågor kring studier, arbete, praktik eller inte vet vilka kontakter du kan ta med myndigheter och andra personer. Vi erbjuder dig stöd och vägledning. Tillsammans hittar vi motivation för dig att ta nästa steg i livet!

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig

Det är helt frivilligt att delta i våra aktiviteter, men gör du det vill vi att arbetet bygger på en aktiv medverkan från både dig och oss.
Välkommen till ett avstamp mot en spännande framtid!

Vad betyder aktivitetsansvar?
Sveriges kommuner har enligt skollagen ett aktivitetsansvar för ungdomar i kommunen som inte går i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan och som inte har fyllt 20 år. Här i Klippans kommun är det Navigatorcentrum som har hand om aktivitetssansvaret. Det innebär att vi ska erbjuda dig som har gått färdigt grundskolan, inte har fyllt 20 år och inte har slutfört en gymnasial utbildning, det stöd och den hjälp som du har rätt till.

Vad gör du om dagarna?
Att sitta hemma är inte så kul i längden. Därför vill vi veta vad du gör och vad vi kan göra för att hjälpa dig att skapa mål och nå dessa mål. Förutom stöd och vägledning erbjuder vi flera aktiviteter som ska hjälpa dig att klara dig i vardagen. Du får bland annat lära dig mer om hur det fungerar när man söker jobb och hur man får ekonomin att gå ihop. Välkommen till oss på Navigatorcentrum! Vi finns i vita villan på Storgatan 33 i Klippan.

Relaterade länkar