Arkiv

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Värdegrundsdag

Alla elever på Antilopenskolan, både grundskolan och särskolan, har haft en gemensam värdegrundsdag. Eleverna delades in i 12 grupper och gick runt på olika stationer där de gjorde övningar och lekar som handlade om värdegrund. På en station fick de rita av sina händer och målade efter tycke. De vackra händerna pryder nu en vägg i korridoren på skolan.

Händer som elever ritat av

Vårutflykt

Träningsskolan gjorde en utflykt tillsammans med 6:orna på grundskolan. Det blev en härlig långpromenad med en paus för att koka nyponsoppa i stormkök.

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa

Lucia på Antilopenskolan

Luciakrona, lykta, stjärna och sjärngossestrut

Hos oss är det 3:orna från både grund-, sär- och träningsskolan som går i luciatåget. Alla har själva fått bestämma om de vill vara stjärngosse, tomte, tärna, pepparkaksgubbe eller lucia. Eftersom flera ville vara lucia löstes detta med att de turades om att vara lucia vid de 4 olika tillfällena.

Barnen har lussat för :

  • familj, släkt och vänner
  • skolan
  • kommunhuset
  • pensionärerna på PRO

Speciellt för årets luciafirande

På torsdagskvällen när föräldrar, släkt och vänner var inbjudna tog barnen 10:- i inträde och de sålde även lite fika. Detta för att i samband med när barnen arbetade kring FN-dagen, beslutade själva att de på något sätt ville hjälpa de utsatta barnen i Syrien. De bestämde att hälften av pengarna de fick in för lussandet skulle de skänka till de drabbade barnen i Syrien.

Skoljoggen

Bild på elever och personal på träningskolan

Tisdagen den 10 september bjöd på fantastiskt höstväder.
Vi promenerade från skolan till tegelbruksslingan. Där gick starten för årets skoljogg, med en gemensam start kom alla Antilopen elever iväg under jubel.
Eleverna var fantastiskt duktiga och alla kämpade på bra. Väl i mål bjöds det på vatten och vetebulle som belöning.

Åa-vandring

Elever vid vedby strövområde

Nu har vi haft våran första åa-vandring. Vi gick från Antilopenskolan och följde Bäljaneå till Vedbyströvområde. Väl framme där grillade vi hamburgare och korv, sedan fortsatte färden tillbaka till skolan. Vandringen är på totalt 1,5 mil.
Vårat mål är att utföra denna vandring 1 gång i månaden.
Nytt för i år är att hela särskolan går tillsammans, både grundsär- och träningsskolan.