Grundsärskola

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Rektor grundsärskola
Håkan Persson

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Fakta om grundsärskolan
Grundsärskolan är indelad i fyra klasser, varav tre läser enligt grundsärskolans kursplan och en enligt inriktning träningskolans kursplan. Vi har totalt ca 48 elever.
Vår personal som arbetar i klasserna är speciallärare och elevassistenter, några elever har personliga assistenter utifrån sina specifika behov.
Vi har engagerad och motiverad personal och två förstelärare inom grundsärskolan. Personalen genomgår kontinuerlig kompetensutveckling. Lokalerna och delar av utemiljön är anpassade för elever med flera funktionshinder. Vi samarbetar även med habiliteringspersonal.

På Klippans grundsärskola arbetar vi efter Lgrsä 11 som omfattar de flesta av de skolämnen som finns inom grundskolan. Vi arbetar efter varje elevs förmåga och individanpassar undervisningen och arbetsmaterial efter varje elevs behov.
skolverkets hemsidalänk till annan webbplats kan du läsa mer om obligatoriska grundsärskolan och de olika kursplanerna som gäller för grundsärskolan.

 

Bild på elev som jobbar

Till dig som elev
Du som elev får möjlighet till god utbildning och personlig utveckling, som i framtiden ska ge möjlighet till ett gott vuxenliv i samarbeta med andra på arbetsmarknaden.

 

Till dig som vårdnadshavare
Du som vårdnadshavare ska känna dig säker och trygg med att ditt barn får det stöd och hjälp som behövs för vidare utveckling och kunskapsinhämtning. Vi, hem och skola ska tillsammans arbeta för att ge bästa möjliga förutsättningar för just ditt barn. Att utbildningen och utvecklingen blir så god som krävs för livslångt lärande.

På grundsärskolan har vi forum för samråd som träffas 2-3 gånger per termin. Det är ett forum för vårdnadshavare som möter rektor där allehanda frågor och ämnen diskuteras.

Rektorsområdets tre ledord är: Glädje, Samarbete och Mångfald.

Du och ditt barn är alltid välkomna hos oss!

Relaterade länkar