Skolresor

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Grundskola

Hemkommunens skyldighet att anordna kostnadsfri skolskjuts gäller endast till och från den skola som eleven hänvisats till. Om eleven väljer skola inom annat upptagningsområde i kommunen, kommunal skola i annan kommun eller friskola har eleven normalt sett inte rätt till skolskjuts.

Kommunen har utifrån lagen fastställt ett skolskjutsreglemente för hur skolskjutsning ska ske, bland annat genom avståndsregler för elever i olika åldrar.

Här finner du en kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster över samtliga skolskjutslinjer och hållplatser i kommunen.

Du kan ansöka om skolskjuts via vår e-tjänst.

Gymnasieskola

Efter politiskt initiativ kommer folkbokförda ungdomar i gymnasieåldern 16–19 år få ungdomsbiljett av Klippans kommun. Med ungdomsbiljetten kan du resa dygnet runt och året runt i hela Skåne med Skånetrafikens bussar och tåg.

Om ungdomsbiljetten
Ungdomsbiljetten gäller så länge du är folkbokförd i Klippans kommun och laddas automatiskt varje månad. Din ungdomsbiljett gäller för hela året fram tills den 1:e augusti det året du fyller 19 år.

Du behöver inte ansöka om ungdomsbiljett
Övergången från skolkort till ungdomsbiljett innebär också att du inte längre behöver ansöka om det. Uppgifter om vilka ungdomar som är berättigade till ungdomsbiljetten hämtas från Skatteverket.

Så här funkar det för dig som inte har skolkort idag
Ungdomsbiljetten laddas på ett kort och skickas hem till din folkbokföringsadress. Kortet ska du behålla under hela behörighetstiden då det automatiskt laddas en ny biljett på det varje månad.

Om du är i gymnasieåldern men inte går på gymnasiet och inte tidigare haft ett skolkort kommer kortet med ungdomsbiljetten att skickas till din folkbokföringsadress.

Om du har ett skolkort idag
Ungdomsbiljetten kommer laddas på ditt befintliga skolkort och gäller så länge du är gymnasieelev. Du ska därför behålla kortet du har idag.

När får jag min ungdomsbiljett?
Du som är född 2006 får ditt kort med ungdomsbiljetter i början på augusti.
Du som tar studenten i år och är född 2003 har ungdomsbiljetten över sommaren fram tills 1 augusti.
Du som är född 2003–2005 får din biljett i början på juni.

Om du behöver ersätta ditt kort
Om kortet har tappats, stulits, beslagtagits eller blivit förstört kan du köpa ett ersättningskort. Detta kostar 150 kronor. Du kan ansöka om max två ersättningskort per år.
Om du ansöker om ett ersättningskort spärras det gamla kortet.

Har du frågor om ungdomsbiljetten?
Välkommen att kontakta Klippans kommuns kundtjänst på telefon 0435–280 00.

Har du frågor om ungdomsbiljetten?
Välkommen att kontakta Klippans kommuns kundtjänst på telefon 0435–280 00 eller kundtjanst@klippan.se.

Skolskjutsar under vintern

Huvudregeln gällande skolskjutsar vid dåligt väder är att om vi inte har informerat på hemsidan eller i lokalradion att skolbussarna är inställda så går de som vanligt. Klippans kommun har ingen policy motsvarande 30-minutersregeln (har inte bussen kommit inom 30 minuter kan barnet gå hem igen).

Har ni frågor om skolskjutsar kan ni ringa Kundtjänst.

Relaterad information