Aktuellt inom vuxenutbildningen

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Vuxenutbildningen/
Yrkeshögskolan

Storgatan 9
264 80 Klippan
Telefon: 0435-283 56
E-post: komvux@klippan.se

Vuxenutbildningen
Rektor Bo Thiman

Flygteknikerutbildningen
Rektor Mats Salomonsson

Trafiklärarutbildningen
Kenny Schylander/rektor Ronny Olesen

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nu har vi öppnat ansökan till Trafiklärarutbildningen! Du hittar all information och länk till ansökan under Yrkeshögskolan.

Våra yrkesvuxutbildningar hittar du tillsammans med det övriga utbudet inom Familjen Helsingborg via Skanevux.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sidan uppdateras löpande.

Du hittar information om våra utbildningar under Våra kurser och utbildningar. Där hittar du även den nya kursplanen för Vård och omsorgsutbildningen där första omgången startade i augusti. Ansökan till denna görs via hemkommunen senast den 16 maj.

Så här säger några deltagare på Yrkesvuxutbildningar inom Familjen Helsingborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Viktig information

Vi har fått besked enligt nedan från Universitets- och högskolerådet, med anledning av detta ber vi er som varit i kontakt med oss tidigare angående slutbetyg höra av er igen för att se om det blivit några förändringar när det gäller era betyg.

Möjligheten att utfärda slutbetyg i komvux förlängs ytterligare fyra år
På grund av covid-19-pandemin är möjligheten att genomgå prövning begränsad i många kommuner och komvux anordnas i huvudsak som distansutbildning. Detta gör det svårt för många elever att hinna få slutbetyg från komvux på gymnasial nivå innan den 1 juli 2021. Regeringen har därför beslutat att ett sådant slutbetyg ska kunna utfärdas till och med den 1 juli 2025.


Klippan är en av 32 skånska kommuner som samverkar genom plattformen för Yrkes-sfi i Skåne. Läs mer under rubriken Yrkes-sfi

Certifiering av Vård- och omsorgscollege
Båstad Klippan Ängelholm Örkelljunga
Vi är certifierade inom vård- och omsorgscollege.

Läs mer om Vård- och omsorgscollegePDF (pdf, 126.2 kB)