Gå till innehåll

Vi söker dig som vill ställa upp på att vara reserv som röstmottagare den 9 juni

Kartbild över Europa med stjärnor på länderna som är med i EU. Bredvid kartan är en låda som röstsedlar åker ner i. På bilden står texten på engelska "European elections june 9 2024", som på svenska betyder Europeiska valet 9 juni 2024.

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet och Klippans kommun söker dig som vill ställa upp som röstmottagare till reservlistan! Som röstmottagare är du inte bara med och gör en viktig insats för demokratin, du får ett uppdrag som är socialt och trevligt.

Uppdraget som reserv innebär att du ska vara tillgänglig under valdagen för att tjänstgöra som röstmottagare vid behov. Som röstmottagare arbetar du i vallokalerna i Klippans kommun och medverkar till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Som reserv måste du genomgå en obligatorisk utbildning. Utbildningen lär dig hur arbetet går till och anordnas av kommunen. Röstmottagare som står som reserv under valdagen får du ett fast arvode på 1150 kronor. För att få arvodet ska du vara tillgänglig under hela valdagen. Om du kontaktas under valdagen och inte svarar eller återkommer inom 30 minuter utbetalas inget arvode till dig. Blir du inkallad som röstmottagare får du ordinarie arvode på 2700 kronor.

Under valdagen den 9 juni arbetar röstmottagarna olika pass under dagen från klockan 07:00 till sen kväll. Röstmottagarens uppgifter är att ta emot röster, hjälpa röstande personer som ber om det, samt hålla ordning i vallokalen.

Förutsättningar för att vara reserv för röstmottagare

För att bli röstmottagare måste du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Tala god svenska
  • Vara stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • Genomgått utbildningen till röstmottagare

Övriga språkkunskaper är meriterande.

Anmäl ditt intresse

Välkommen att skicka in din anmälan! Anmäl ditt intresse via länken nedan senast den 26 maj.

Din anmälan behandlas enligt GDPR.

Valnämnden, Klippans kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 maj 2024