Gå till innehåll

Lions ordnar gåsamiddag för de boende på vård- och omsorgsboenden

Sven Johansson och Stefan Jönsson, från Lions i Klippan, står tillsammans med Sabina Tucic som lagat gåsamiddag.

Sven Johansson och Stefan Jönsson, från Lions i Klippan, står tillsammans med Sabina Tucic som lagat gåsamiddag.

Sedan flera år tillbaka har Lions ordnat så att vård- och omsorgsboenden i Klippan kan servere gåsamiddag till de boende.

Det vattnas i munnen när man tittar på brickan med ugnsgrillad gås, brysselkål och andra läckra tillbehör som ingår i en klassisk gåsamiddag. Inne i köket på Åbyskolan förbereder kökspersonalen det sista innan festmaten ska skickas ut till de boende på Ljungåsen, Ljungbygården, Väpnaren och Åbyhem.

- Sedan flera år tillbaka har Lions i Klippan ordnat så att vård- och omsorgsboenden i Klippan kan servera äkta gåsamiddag till de boende, berättar Sven Johansson som är medlem i föreningen.

En bricka med gås, brysselkål och andra klassiska tillbehör som serveras på en gåsamiddag.

Gås, brysselkål och andra klassiska tillbehör som serveras på en gåsamiddag.

Personalen i Åbyskolans kök tillagar maten som består av gås och alla klassiska tillbehör som brysselkål, äpple, plommon och gräddsås.

- Det är inte alla som gillar gås men vi har även tillagat en jättegod anka och kyckling till dem, säger Sabina Tucic som står för matlagningen tillsammans med sin kollegor i skolköket.

Sven och Stefan från Lions berättar att deras uppdrag inte riktigt är över för dagen. De ska själva åka ut till de olika boendena och servera ett glas vin till de som vill ha.

- Det är trevligt att kunna sätta lite guldkant på vardagen hos de boende, säger Stefan.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 november 2022