Gå till innehåll

Lärare i svenska

Snyggatorpsskolan

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är ”en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet”. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Snyggatorpsskolan är en högstadieskola i Klippan. På skolan går knappt 400 elever. Skolan ligger i centrala Klippan och det är lika enkelt att ta sig till skolan med tåg som med bil. På skolan arbetar ca 60 personer med årskurs 7, 8 och 9. Här finns också administration och elevhälsa. Sedan höstterminen 2021 arbetar skolan tillsammans med Skolverket (Samverkan för bästa skola) för att förbättra våra resultat. Särskolan finns från hösten 2022 i angränsande lokaler.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i ämnet svenska på högstadiet. En av våra lärare lämnar vår skola i samband med påsklovet pga flytt till annan ort och vi behöver någon som kommer in och sköter undervisningen terminen ut. Eventuell möjlighet till förlängning efter sommaren. I samband med att tjänsten tillträds har de nationella proven i svenska genomförts, en viktig del av tjänsten blir att kunna se vilka moment som grupper och individer behöver arbeta med efter att ha analyserat elevernas resultat. Analysen sker tillsammans med svensklärarkollegor och specialpedagoger. Du behöver alltså kunna samarbeta, ha koll på grundskolans styrdokument och vara flexibel i planering och upplägg för att kunna differentiera upplägg.

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare i svenska - eller är på god väg! Kanske har du nyligen gått i pension och vill arbeta någon månad fram till läsårsavslut? Eller har du studieuppehåll på lärarutbildningen och vill ut och arbeta med elever på riktigt? Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Tillträde tisdag 2023-04-11. Vi ser gärna att du kommer och följer någon dag innan påsklovet för att eleverna ska känna sig trygga med övergången till ny lärare.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-3-24
Referensnummer:
C128793-2023-2
Ansök Här

Kontakt

Anette Börjesson
Biträdande rektor
anette.borjesson@klippan.se
Marie Gärdby
Rektor
0435- 28791
marie.gardby@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.