Gå till innehåll

Intendent/administratör

Verksamhetsområde Frivilliga Skolformer

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Vi söker dig som vill arbeta med oss på Centrala elevhälsan som skolintendent. Vårt verksamhetsområde består av tre enheter; Centrala elevhälsan, grundsärskola åk 1-9 samt gymnasiesärskola. I vårt verksamhetsområde har vi ca 100 elever och 75 medarbetare fördelade på fyra enheter.

Arbetsuppgifter

Som skolintendent ansvarar du för bland annat elevadministration, personaladministration, ekonomi, statistik, systematiskt arbetsmiljöarbete mm. Du kommer vara en viktig del av organisationen och därför värdesätts även din förmåga att ha god kommunikation med så väl elever, vårdnadshavare som personal. Du kommer att ingå i elevhälsans ledningsgrupp och du är med och planerar, genomför och utvecklar verksamheten. Inom ramen för tjänsten ingår även uppgifter som arkivering av dokumentation, viss avtalsskrivning samt hantering av personaldatorer. Receptionsuppgifter som att ta emot besökare, elever och personal som kan behöva service eller hjälp med olika frågor kring verksamheten är andra delar som ingår i tjänsten. Elevadministration innebär t ex kontroll av klasslistor, dokumentation kring individuella studieplaner, betygsregistrering samt in- och utskrivning av elever och i ekonomi ingår hantering av fakturor, budgetarbete samt ekonomiska uppföljningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, eller motsvarande, gärna med ekonomisk, administrativ eller eventuellt pedagogisk inriktning. Erfarenhet från liknande tjänster och arbetsuppgifter är meriterande. I arbetet som skolintendent är det viktigt att kunna hålla flera projekt igång samtidigt, att du är strukturerad, stresstålig, serviceinriktad och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det är viktigt att du har förståelse för betydelsen av god kommunikation med elever, vårdnadshavare, kollegor och skolledning för att lyckas i uppdraget. Det är ett måste att du har goda ekonomikunskaper och är en fördel om du har kännedom om några av de program du kommer att arbeta i såsom IST administration Visma Personec Raindance Stratsys Winlas Som person vill vi att du är: • Analytisk, att du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. • Helhetssyn, att du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten. • Det är även viktigt att du är mål- och resultatorienterad och motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse. • Då du som intendenten skall ge kvalificerat stöd till elevhälsochef/rektor och biträdande rektor är din samarbetsförmåga mycket viktig. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. • Det är även viktigt att du som person är duktig på att kommunicera med god förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-1-28
Referensnummer:
C121005-2023-1
Ansök Här

Kontakt

Helene Berggren
Elevhälsochef tillika rektor
0435-28 670
helene.berggren@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.