Gå till innehåll

Grundskollärare åk 4-6

Antilopenskolan

Om arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan Antilopenskolan är en F-6 skola i centrala Klippan med goda kommunikationsmöjligheter. På skolan går drygt 200 elever, av dem är ca 90 elever inskrivna på skolans fritidshem. Glädje, trygghet och utveckling genomsyrar vår skola. IKT är en viktig del av elevernas lärande och Klippans kommun har satsat på en till en från årskurs 4. Skolan har även god tillgång till IKT-verktyg i de yngre årskurserna och arbetar aktivt med "Att skriva sig till läsning". Språkutvecklande arbetssätt genom kooperativt lärande genomsyrar vår undervisning. Vi tror på delat ledarskap i klasserna, både utifrån elevernas kunskapsperspektiv men också utifrån lärarnas arbetsmiljö. Skolan satsar därför på ett två-lärarsystem i åk 1-6.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kollega till vår lärare i blivande klass 6 på 28 elever, då hennes nuvarande kollega är föräldraledig. Du blir välkomnad av ett ambitiöst och kompetent arbetslag med elevernas lärande i fokus. Arbetslaget ansvarar för våra elever i åk 4-6. Vårt riktmärke för mentorskap i klasserna är max 15 elever per lärare. Ditt uppdrag blir att tillsammans med ditt arbetslag skapa de bästa förutsättningar för att varje elev ska lyckas i sitt lärande. Du följer elevernas utveckling och utmanar varje enskild elev efter dennes förmågor. Du dokumenterar, reflekterar och analyserar ditt arbete självständigt, men också tillsammans med dina kollegor. Du har drivkraft och bidrar gärna till skolans kvalitetsarbete. Ett aktivt värdegrundsarbete är en självklarhet för dig, där också ett nyfiket genusperspektiv ingår. IKT är en naturlig del av din undervisning.

Kvalifikationer

Du är utbildad grundskollärare 4-6 alternativt grundskollärare åk 4-9/åk 1-6. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Vi förväntar oss att du är engagerad och inspirerande. Tryggheten i din yrkesroll kombineras med tydlighet och en förmåga att sätta gränser. Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera undervisningen, analysera resultat och avsluta aktiviteter. Du ser fördelen med att vara flera pedagoger som gemensamt tar ansvar för en klass. Du stimuleras av möjligheten att kunna använda era olika kompetenser för att optimera elevernas kunskapsutveckling. För dig är kollegialt lärande ett naturligt incitament i din egen utveckling som pedagog. Tror du på delat ledarskap i klassrummet? Stimuleras du av en miljö där mångfald och tolerans är i fokus? Vill du vara en del av ett engagerat och uppmuntrande kollegium? Då är du varmt välkommen att söka tjänst hos oss på Antilopenskolan! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde 2023-08-07
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-6-1
Referensnummer:
C133842-2023-2
Ansök Här

Kontakt

Marie Andréasson
Rektor
0435-28392
marie.andreasson@klippan.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst
0435-28 000

Övrig information

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.