Gå till innehåll

Upplev omsorgsarbete i Klippans kommun

Under våren kommer elever från gymnasieskolan att bli en del av kommunens äldreomsorg. Genom Upplev omsorgsarbete i Klippans kommun får de som bor på våra äldreboende en guldkant i tillvaron och ungdomarna ett viktigt extrajobb där de gör skillnad och får värdefulla erfarenheter.

Upplev omsorgsarbete i Klippan drivs helt i egen regi och är ett samarbete mellan socialförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen. Genom Upplev omsorgsarbete arbetar ungdomarna på kommunens äldreboenden och umgås med de boende. I första skede kommer ungdomarna att besöka Åbyhem i Klippan.
- Det ger en extra guldkant för våra boende att träffa ungdomarna på helgerna, berättar äldreomsorgschef Ingela Holmström.

Under våren kommer det vara elever från vård- och omsorgsprogrammet på Åbyskolan som anställs i Upplev omsorgsarbete i Klippans kommun.
- Att redan i början av sin utbildning få se hur verksamheten inom äldreomsorgen går till är värdefullt, säger Ingela.

- För ungdomarna blir det en arbetslivserfarenhet och de får värdefulla referenser inför framtiden när de ska söka arbete, berättar Elaine Stanzl Fribyter som är enhetschef på arbetsmarknads- och utvecklingsenheten. Genom att visa upp de fina arbetsplatserna vi har i vår kommun så hoppas vi att vi kanske har några framtida kollegor bland de ungdomarna som är med.

Upplev omsorgsarbete i Klippans kommun drar i gång i början av april.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 mars 2024