Gå till innehåll

Filmproduktion i Nordvästra Skåne

Nordvästra Skånes elva kommuner utgör tillsammans en unik och resursstark geografi med goda förutsättningar för att ta emot film- och TV-inspelningar. Under ett par års tid har representanter inom kultur, destination och näringsliv inom respektive kommun tillsammans arbetat för att göra Nordvästra Skåne till en attraktiv plats för filmproduktion.

Nu finns en ny del på Klippans kommuns hemsida, som vänder sig till filmproducenter och andra som arbetar med film. Att arbeta med filmproduktion höjer inte bara värdet av attraktionskraft för inspelningsplatsen, utan gynnar det lokala näringslivet i hela regionen. En filmproduktion innebär affärer vad gäller övernattning, förtäring, byggmaterial, inköp av rekvisita med mera.

Filmproducenter är inte bara på jakt efter orörda vackra miljöer, utan det kan vara intressant med genuina industrimiljöer, unika platser i naturen, småstadsmiljö. Allt möjligt egentligen, som syns i filmer, reklamfilmer eller serier. I Nordvästra Skåne har vi en stor bredd och variation att erbjuda, i miljöer som kan spegla olika tidsepoker.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 april 2024