Näringsliv & Arbete

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se

Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippanlänk till annan webbplats

 

Näringslivsavdelningen: naringsliv@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkommen till Klippans kommun!

I Klippan finns en lång företagartradition med cirka 1300 aktiva mindre och medelstora företag inom olika branscher. Med ett riktigt bra geografiskt läge och väl utbyggd infrastruktur når du dessutom enkelt ut till Skåne, Sverige och världen, samtidigt som det är enkelt för besökare att ta sig hit.

Vi erbjuder goda förutsättningar för dig som vill etablera ditt företag och utveckla din verksamhet. Det anordnas flera olika typer av företagarträffar, event samt utbildningar för dig som vill växa i din roll som företagare. Det finns flera olika nätverk där du kan träffa andra näringsidkare, både lokalt och regionalt - Du hamnar i gott sällskap!

Klippan kan tack vare drivna företagare stoltsera med att under fyra år i rad ligga i topp som Skånes bästa tillväxtkommun i SYNAS tillväxtindex. Kommunen har en viktig roll när det gäller att skapa ett gott näringslivsklimat. Nya och växande företag är en förutsättning för att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt, vilket är grunden för att kunna utveckla välfärden. Därför strävar vi hela tiden efter att ha en bra dialog och förenkla för dig som företagare.

For information in english, read more here.

 

Nyheter Näringsliv och arbete

  • Positiv placering för Klippan


    2019-10-01 Den 24 september släppte Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av det lokala företagsklimatet i Sverige. Klippans kommun kommer på plats 92 i den nationella rankingen av de 290 svenska kommunernas företagsklimat. En förbättring på 45 platser jämfört med föregående år.
  • Företagarträff: Upphandling


    2019-09-30 Välkommen till en företagsmorgon i Klippans kommunhus den 15 oktober kl. 07.30-10.00! Upphandlingschef Anders Vedin går igenom de mest grundläggande reglerna som styr kommunens inköp och vad man behöver veta som företagare för att öka möjligheterna att kunna delta och lämna anbud till kommunerna.
  • Yrkes-SM i Helsingborg 22-24 april 2020


    2019-09-26 På Yrkes-SM kommer unga yrkesskickliga ungdomar från hela landet att tävla och visa upp olika yrken i Olympia Park-området. Ta tillfället i akt och visa upp er verksamhet samtidigt som ni träffar ungdomar och bidrar till att säkra den framtida kompetensförsörjningen!