Gå till innehåll

Babysimskola 3-24 mån

Babysimskola är till för de minsta barnen som tillsammans med en förälder bland annat övar på att dyka i vatten för att träna barnen att hålla andan under vattnet.

Anmälan till babysimskola HT24 är Öppen!

Babysimskolan är på 13 tillfällen, till hösten finns där i dagsläget endast platser för barn 3-9 månader då vårens barn vill fortsätta.

Schema för babysimskolan

Onsdagar (vecka 36 - 49, uppehåll vecka 44 på grund av höstlov)

16:30-17:00 3 - 9 månader
17:00-17:30 6 - 12 månader FULLBOKAD
17:30-18:00 12 - 18 månader FULLBOKAD
18:00-18:30 18 - 24 månader FULLBOKAD

Torsdagar (vecka 36 - 49 uppehåll vecka 44 på grund av höstlov)

09:30-10:00 3 - 9 månader
10:00-10:30 6 - 12 månader FULLBOKAD

Barnen som simmar ska vara mellan 3 månader och 24 månader gamla.

För att bibehålla en så bra vattenkvalité som möjligt så ska alla tvätta kroppen och håret med tvål och shampo här på badhuset innan ni tar på er badkläder.

Endast en förälder per barn är med i vattnet. Båda föräldrarna får gärna följa med in i simhallen, båda måste komma samtidigt samt att den som ska titta på är ombytt till shorts och t-shirt. Det är ok att dela upp och vara med i vattnet halva lektionen var.

Maila din anmälan till klippansbadhus@klippan.se i er anmälan ska det finnas namn och personnummer på barnet samt kontaktuppgifter till ansvarig målsman.

Du får en bekräftelse via e-post tidigast vecka 33 att du har blivit tilldelad en plats samt hur du går tillväga för att betala. Personalen har andra arbetsuppgifter uder sommaren samt semester.

Vi har babysimskola två kurser per år.

Babysimskola kostar 1300 kronor per kurs.
Betalning sker i kassan i badhusets reception vid bemanning eller via bankgiro som du får i din bekräftelse. Receptionens öppettider hittar du här.

Du badar tillsammans med ditt barn i en uppvärmd bassäng, under ledning av en instruktör. Barnet får tidigt vattenvana och en positiv kontakt med vatten, samtidigt som man har en mysig stund tillsammans. Det varma vattnet gör att barnet slappnar av och kan röra sig fritt, och därmed utföra rörelser som inte är möjliga på land. Vattnets rörelse stimulerar barnets utveckling och hjälper barnet att bli emotionellt medvetet om sin kropp. Turbulensen i vattnet ger barnet en känsla av smekning och mjuk massage.

  • Barnet ska vara mer än 3 månader (för tidigt födda barn ska vara tre månader från beräknat födelsedatum).
  • Barnet ska väga mer än 4 kilo.
  • Naveln ska vara läkt.

  • Sjunger sånger med rörelser.
  • Övar olika grepp att hålla och stötta barnet.
  • Häller vatten på barnets huvud som förberedelse till dyket.
  • När barn och föräldrar är redo så dyker vi. Dyket syftar till att lära barnet att viljemässigt hålla andan under vattnet, en livräddande kunskap.
  • Har en lugn och mysig stund tillsammans.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 juli 2024