Gå till innehåll

Så här använder du vårt boknings- och bidragssystem

Vi använder Rbok som boknings- och bidragssystem. Med Rbok får du tillgång till en användarvänlig plattform som förenklar processen att boka anläggningar och söka bidrag.

På denna sida hittar du all information du behöver för att komma igång att använda tjänsterna som erbjuds på vår plattform.

Skrivbord med en datorskärm som visar Rbok.

För att kunna använda alla funktioner som finns i Rbok behöver du först registrera dig och skapa en profil. Du kan skapa en profil för dig eller för din förening.

I Rbok kan du till exempel:

 • boka idrottshallar, gymnastiksalar och möteslokaler
 • vara med i föreningsregistret
 • ansöka om att bli bidragsberättigad förening
 • ansöka om olika bidrag

För att registrera dig som privatpersonskund i Rbok gör du så här:

 1. Gå till https://klippan.rbok.se/ Länk till annan webbplats.
 2. Logga in med bank-id.
 3. Gå till profilikonen och INSTÄLLNINGAR
 4. Ange ditt telefonnummer och e-postadress. Välj SPARA.
 5. För att kunna göra bokningar eller söka bidrag i Rbok måste du administrera dina kunduppgifter. Gå till ADMINISTRERA och KUNDUPPGIFTER. Fyll i alla kunduppgifter, välj SPARA och GODKÄNN KUNDUPPGIFTER.

Du har nu skapat en privatpersonprofil i Rbok och kan boka anläggningar. För att söka bidrag måste du skapa en profil för din förening. Om föreningen inte är bidragsberättigad måste föreningen ansöka om detta.

När du har skapat en privatpersonkund i Rbok kan du registrera din förening.

 1. Väl inloggad i Rbok som privatpersonkund, gå till registrera förening på startsidan.
 2. Välj NY ANSÖKNING. Fyll i alla fält markerade med en röd asterisk (*). Var noga med att fylla i rätt kundtyp då det inte går att ändra i efterhand.
 3. Godkänn reglerna och välj Skicka in.

När ditt ärende uppdateras och byter status, om komplettering krävs till din ansökan eller om den är godkänd, får du meddelande i din inkorg i Rbok, samt till den e-postadress som du tidigare angett under inställningar när du skapade din privatpersonprofil.

När din ansökan är godkänd, kan du logga in och välja vilken profil du vill arbeta med, i detta fall förening. Du som skickade in ansökan för föreningen blir automatiskt administratör när ansökan godkänns. Därifrån kan du hantera föreningens information och lägga till fler användare som ska ha åtkomst till profilen. När din föreningsprofil är klar, har du möjlighet att börja boka kommunens anläggningar. Vill du söka bidrag måste du ansöka om att bli bidragsberättigad förening.

Bra att veta

Instruktionsfilmer finns i Rbok under respektive funktion när du är inloggad i systemet. Väl inloggad, hittar du filmerna genom att klicka på den orangea cirkeln med en vit pil längst upp till höger.

Bygg föreningsstruktur

Nu när du har administrerat dina föreningsuppgifter, är det dags att lägga in föreningens medlemmar och bygga föreningsstruktur. En föreningsstruktur består av sektioner som innehåller olika grupper så som styrelsen och administratörer. Välj gärna minst 2 administratörer.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 maj 2024