Gå till innehåll

Bygga nytt, ändra eller riva

Funderar du på att bygga till eller bygga om? Vi vill gärna vara med dig i ett tidigt skede. Bästa tiden är redan vid uppstarten av projektet.

Det är många steg i en process som leder fram till en färdig bostad och att hitta rätt bland lagstiftning och olika myndigheter när hus eller lokaler ska planeras är inte alltid lätt.

Genom att höra av dig och diskutera dina byggplaner på ett tidigt stadium kan det förhindra många misstag som kan behöva åtgärdas i ett senare skede.

Plan- och byggavdelningens ritningsarkiv innehåller alla beviljade bygglov med ritningar på ditt hus. Om du har ett hus eller lägenhet och vill veta när det är byggt och om det gjorts ombyggnader, kan du komma till oss och titta. Vi kan mot en avgift göra kopior.

Varje fastighet kan innefatta stora mängder material. Boka en tid med Klippans kommuns plan- och byggavdelning på e-post: kommun@klippan.se om du är intresserad av ritningar från arkivet.

Kontakta oss vid frågor

Behöver du råd, hjälp eller information om vad som gäller för dina byggplaner vänder du dig till kommunens plan- och byggavdelning.

Du når oss via kommunens kundtjänst.

Våra telefontider

Våra bygglovshandläggare har telefontid:

Tisdagar 13.00-15.00

Torsdagar 09.00-11.00

Se även

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 juni 2024