Gå till innehåll

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

I Klippans kommun bedrivs verksamheten Fysisk aktivitet på Recept (FaR). Som patient inom sjukvården kan du få ett FaR- recept istället för, eller tillsammans med läkemedel. 

På ditt receptet står det hur länge det är giltigt. Efter det att du har löst in receptet har du möjlighet att träna i upp till tre månader till en lägre kostnad av 500 kronor. När perioden är avslutad går det att förlänga kortet med ytterligare tre månader. Du tar då med dig ditt recept till Klippans badhus och får köpa en ny period till samma pris (500 kronor).

Det finns sedan möjlighet att köpa ytterligare ett träningskort på badhuset (gäller ej vattengymnastik) till ett lägre pris, 1000 kronor för sex månader (ordinarie pris 1750 kronor). Du måste då köpa kortet inom en månad efter avslutad träningsperiod. För att kunna utnyttja förmånen behöver du inte skaffa ett nytt recept. Efter dessa tre perioder tränar du som "vanlig" motionär.

Vägen till aktivitet

  1. Patient - Du tar kontakt med sjukvården.
  2. Recept - All legitimerad sjukvårdspersonal kan skriva ut ett recept.
  3. Klippans badhus - Ta kontakt med Klippans badhus
  4. Friskotek - Friskotekaren är en friskvårdsinstruktör eller en sjukgymnast. Vid första träffen får du hjälp att välja någon aktivitet som passar dig och dina behov och önskemål. Ni bestämmer också när träningen ska börja.
  5. Aktivitet - Nu börjar träningen tillsammans med instruktör.
  6. Motionär - Du har nu under en tid haft hjälp att träna och är en aktiverad motionär i stället för patient.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 augusti 2023