Vuxenutbildning

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Vuxenutbildningen/
Yrkeshögskolan

Storgatan 9
264 80 Klippan
Telefon: 0435-283 56
E-post: komvux@klippan.se

Karta Här hittar du oss
PDF
(pdf, 120.5 kB)

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Det kan finnas många olika anledningar till att man vill eller behöver studera som vuxen. Kanske behöver man byta inriktning i livet och hitta ett nytt yrke, eller förbereda sig inför högre studier.

Vuxenutbildningens mål är att göra vuxnas livslånga lärande möjligt genom utbildning av god kvalitet. Du ska kunna studera utifrån dina egna förutsättningar. På den tid och på det sätt som passar dig.

Vuxenutbildningen vänder sig till dig som är studerande och som avslutat gymnasieskolan eller är över 20 år. Oavsett vad du väljer att studera hos oss, får du kunskaper och betyg som är gångbara såväl för högre studier som på arbetsmarknaden.

Samarbetar på regional nivå - inom Familjen Helsingborg
Vuxenutbildningen i Klippan arbetar tillsammans med övriga vuxenutbildningar inom Familjen Helsingborg. Det innebär att vi har gemensamma yrkes- och lärlingsutbildningar som är öppna för invånarna i samtliga kommuner.

Sedan ett par år tillbaka finns också möjligheten att fritt välja utbildningsanordnare inom Skåne Nordväst när det gäller gymnasiekurser i allmänna ämnen.

Vuxenutbildningen ger dig vägledning och information om studier inom grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, svenska för invandrare (sfi), Komvux som särskild utbildning (fd Särvux) samt yrkesutbildningar.

Utbildningarna är avgiftsfria. Du betalar själv kurslitteratur. Vill du ha hjälp med att komma igång? Här hittar du information om hur det går till att studera som vuxen. Du får hjälp med att hitta information om vägledning, ansökan, finansiering och olika studieformer.

Samtliga utbildningar, förutom riksrekryterande, oavsett var de ordnas, söks alltid genom vägledningen i hemkommunen.