Gå till innehåll

Trygghetslarm

Trygghetslarmet finns till för att du dygnet runt ska känna trygghet och säkerhet i ditt eget hem. Genom en tryckning på larmklockan kommer du i kontakt med trygghetscentralen. Trygghetscentralen kontaktar sedan hemvårdspersonalen som tar kontakt med dig.

Klippans kommun har ett system med nyckelfria lås för alla personer som har hemvård eller trygghetslarm. Detta för att säkerställa kvaliteten vad gäller nyckelhantering och öka din säkerhet.

De nyckelfria låsen monteras på insidan av dörren och aktiveras av hemvårdspersonalens mobiltelefon. Enbart personalen kan låsa upp dörren genom hemvårdens godkända mobiltelefoner.

Ni använder er hemnyckel som vanligt och nyckelfria låset påverkar inte ert vanliga lås. Ifall hemvården upphör monteras enheten ned och dörren återställs som den såg ut från början. Kostnaden för både montering och eventuellt återställande betalas i sin helhet av kommunen.

Hemvården behöver en nyckel till ditt hem om du har trygghetslarm eller hemtjänst. Din hemförsäkring kan komma att påverkas när du lämnar ut nyckel till personal eller till andra utomstående. Du behöver kontakta ditt försäkringsbolag för att få veta vad som gäller i ditt fall.

Är du över 75 år behövs ingen biståndsbedömning gällande trygghetslarm. Du behöver dock fortfarande lämna in en ansökan.

Du kan ansöka om trygghetslarm:

  • kontakta kommunens biståndshandläggare via Kundtjänst 0435-280 00
  • via vår e-tjänst Insats enligt socialtjänstlagen (SoL) - ansökan

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 juli 2023