Kungsfiskareskolan

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Kontakt Kungsfiskareskolan
Besöksadress:
Mammarpsgatan 51, Klippan
Telefon: 0435-284 00

Rektor: Rose-Marie Lindahl

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Fotografi på Kungsfiskareskolans framsida.

Välkommen till Kungsfiskareskolan!
Grundskola F-6.

I augusti 2021 slår vi upp dörrarna till Klippans nya skola och välkomnar elever från Bofinkenskolan och Snyggatorpsskolan F-6!

Den nya skolan är planerad för 525 elever, och är en F-6 skola i dagsläget.

Om Kungsfiskareskolan

Skolans hjärta
I centrum för skolans verksamhet finns skolans ”hjärta”. Hjärtat är i mitten av byggnaden, och därifrån är det enkelt att nå skolans övriga delar. Där är plats för umgänge, och där samlas skolans specialsalar för hem- och konsumentkunskap, bild, musik samt textil- och träslöjd. Det egna tillagningsköket med matsal är i direkt anslutning, och en trappa upp ligger NO-sal och biblioteket. Det är från ”hjärtat” enkelt att nå de två planen, samt idrottshallen som är integrerad till skolbyggnaden.

Flexibel skola
Skolan är flexibel med möjlighet för verksamhet som F-6 eller som F-9. I dagsläget är det en F-6 skola. Den har utformning för tre inriktningar i mini, midi och maxi. Elever i de lägre åldrarna har hemvist mini i en av flyglarna på bottenplan, och för mellannivå är hemvist midi i den andra flygeln. Hemvist maxi, på plan två, är tänkt för de högre årskurserna.

Skolan kommer också var öppen för varierad verksamhet, som ger tillgång till ”hjärtat” med specialsalar även utanför skoltid.

Utemiljön
I skolans utemiljö finns mycket grönska. Utemiljön är tänkt att vara en kreativ plats, som ger möjlighet till lek, spel och eget upptäckande. Men som också är en del av den pedagogiska lärmiljön.

 

Dagens lunch

Här visas dagens lunch. Samma lunch serveras på alla grundskolor. Du kan scrolla neråt med hjälp av pilen till höger om dagens datum på matsedeln för att se vad som serveras andra dagar längre fram i tid.