Ljungbyhedsskolan

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Kundtjänst: 0435-280 00
E-post: kommun@klippan.se
Besöksadress:
Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippan


länk till annan webbplats
Kontakt Ljungbyhedsskolan
Besöksadress:
Nybrogatan 9, Ljungbyhed.
Telefon:  0435–284 21
Rektor: Chanette Bellander
Biträdande rektor: Kenneth Dådring

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00- 17.00
Fredag
08.00-16.00


Sjukanmälan av elev
Sjukanmälan av elev ska göras före klockan 08.00 via Skolportalen. Sjukanmälan ska göras varje dag som eleven är sjuk.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Ljungbyhedsskolan är en grundskola med årskurs f-9 som ligger i natursköna Ljungbyhed. Skolan har en stor skolgård och Rönne å i direkt närhet till skolan.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling.PDF (pdf, 613.9 kB)

Välkomna tillbaka till skolan!
Publicerad 2019-07-29

Nu längtar vi alla efter att våra elever ska komma tillbaka efter sitt sommarlov! Flera har redan varit här på fritids under sommarveckorna och fler och fler har kommit tillbaka varje vecka. Den 19 augusti är det dock den stora dagen då alla elever är här igen!

Som vanligt har vi på skolan bråda dagar innan skolan kommer igång. Det är planering, möblering, organisering och fotografering. Flera nya medarbetare på skolan ska också lära känna verksamheten och förbereda sig inför sina nya klasser.

Första dagen börjar alla elever i åk F-9 kl. 08.00. Kl 11.00 går bussarna tillbaks hem.

En del av eleverna i åk 1–6 kommer att byta klassrum. Men deras lärare kommer att stå i korridorerna för att ta emot dem och visa vart de ska gå. F-klassen är kvar på Snödroppen även detta läsåret. Åk 7–9 kommer att ha hemklassrum precis som förra året. Dock blir det en del förändringar gällande vilken klass som har vilket klassrum.

Vi kommer att bjuda in till ett föräldramöte, tisdagskvällen den 3:e september och vi återkommer med mer info om detta i samband med skolstarten.

Varmt välkomna!
Rektorerna på skolan
Chanette & Kenneth

Ljungbyhedsskolans outdoorprofil med idrott, hälsa och natur i fokus
Hur lätt är det inte att fastna framför datorn eller tv:n i flera timmar. Utifrån vår profil, idrott/hälsa/natur, vill vi lära våra elever hur viktigt det är att röra på sig och äta hälsosamt så att de får kunskap om vad de kan göra för att leva ett hälsosamt liv. Vår profil genomsyrar hela vår verksamhet, i vardagen när det gäller arbetet med att nå kunskapsmålen, såväl som vilka evenemang och aktiviteter vi arrangerar. Här får ditt barn god och näringsrik mat, vi förlägger ofta undervisning utomhus och skolan har en uppsättning kanoter som vi gärna använder. 

Några exempel på återkommande aktiviteter på skolan är:

  • Välgörenhetslopp, vårt senaste var till stöd för Barncancerfonden.
  • Klosterlunken/Minilunken
  • Skolans kanotmästerskap
  • Vårvandring åk 6-9
  • Sportident tillsammans med orienteringsklubben
  • Vintersportdag, till exempel skridskoåkning på naturis 

Läs mer on Ljungbyhedsskolans outdoorpofil.


Elevinflytande
Elevinflytande genomsyrar hela vår verksamhet. Vi tar ofta hjälp av våra elever i arbetet med att utveckla och förbättra vår skola.

Så här arbetar vi med elevinflytande: 

  • Klassråd och elevråd hålls i varje klass en gång i månaden. Då skrivs ett protokoll som sedan läggs upp i aktiviteten ”elevdelaktighet”.
  • Elevernas protokoll diskuteras i elevdelaktighetgruppen och eventuella handlingsplaner upprättas.
  • Ledningsgruppen tar beslut om handlingsplanerna.

Varje klass har även en ”förslagslåda” där eleverna kan lämna in åsikter, synpunkter och intressen. 

Trygghet och trivsel
Vi har genomfört trygghetsvandringar med våra klasser för att få en tydlig bild över var eleverna känner sig trygga och var det kan finnas otrygga platser. Vi har därefter följt upp vandringarna och vidtagit årgärder för att skapa en tryggare plats för eleverna för att öka trivseln på skolan.  

Vi arbetar också med att göra mottagandet av de nyanlända eleverna tryggare. Vi vill att de alltid ska veta var de ska vara när de är i skolan. 

IKT
På Ljungbyhedsskolan arbetar vi med IKT som en naturlig del i undervisningen. Alla elever från årskurs fyra till årskurs nio har ett eget IKT-verktyg. Eleverna använder sitt verktyg till bland annat att söka information på, skriva inlämningsuppgifter, göra arbeten samt även för bild- och filmredigering. Skolan har också tillgång till flera webbprogram och en skolportal som för många elever används dagligen. Exempel på webbprogram som eleverna har tillgång till är studi.se, skolavtal.se, ne.se och minecraft education.

Pedagogerna på skolan har fått och får återkommande utbildning och information om hur IKT-verktygen kan användas i undervisningen och tips på vilka program som är aktuella just nu.

Ljungbyhedsskolans stora skolgård täckt av snö