Gå till innehåll

Barnets helhet

Att vara förälder är det härligaste och finaste man kan vara, det kan också vara det svåraste och jobbigaste. Ibland är det så otroligt ensamt.
Då finns vi här för dig!

Är barnets helhet något för mig och min familj?

  • Är du förälder och har barn mellan 0 och 10 år?
  • Hamnar ni i mycket konflikter hemma?
  • Strular det med skolnärvaron?
  • Är lämningarna på förskolan tuffa?
  • Skulle du önska stöd kring hur man kan göra annorlunda för att få saker och ting att funka bättre?
  • Skulle du vilja hitta sätt att möta ditt barn på ett annat sätt, ett sätt som inte leder till bråk och tråkigheter?
  • Ni kanske dessutom har många kontakter med olika aktörer och ska hålla ordning på vem som gör vad. Kanske önskar du förtydligande kring varför de gör vissa saker?

Känner du igen dig i en eller flera av dessa frågor så kan vi vända dig till oss för stöd.

Vi finns här för att stötta dig när det kommer till föräldraskapets utmaningar, både i stort och smått. Vi har ett familjebaserat tänk med barnet i fokus och jobbar kreativt, flexibelt och lösningsfokuserat.

Vi har goda kontakter med alla våra samarbetspartners och det finns många duktiga kollegor i kommunen. Vi hjälper er att knyta kontakter med andra aktörer om ni har behov av det.

Be någon personal inom förskola, skola, fritids, familjens hus eller vårdcentral hjälpa dig fylla i ”Barnets kort”, genom att ladda ner det och fylla i det.

Det är också möjligt för dig som vårdnadshavare att fylla i kortet själv och lämna till kommunen. Behöver du hjälp att fylla i kortet? Hör av dig till oss, du hittar kontaktuppgifterna längst ner på sidan.

I dagsläget är det inte möjligt att skicka in barnets kort via en e-tjänst - men en lösning för detta är på gång och förväntas vara i drift i början av mars 2024. Lämna in kortet till kommunens kundtjänst på Trädgårdsgatan 12 eller skicka det med internpost om du arbetar inom kommunen.

Barnets kort skickas sedan till Agneta Fager (enhetschef för kommunens öppenvård) som tar ställning om det är något för ”Barnets Helhet”. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på mejl eller telefon, du hittar kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Kontaktuppgifter

Anna Lenngård
Möjliggörare
0435-284 88
anna.lenngard@klippan.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 februari 2024